ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ θα εξακολουθεί να στηρίζει το «Σπίτι του Αγωνιστή»

Δ. Κουτσούμπας: Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος των Πατρών», ανέφερε ότι «το ΚΚΕ μπορεί να ενισχυθεί κι άλλο» στις Ευρωεκλογές.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που φέρνει τον έναν αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλο αλλά και την αμφισβήτηση απέναντι στην ΕΕ των μονοπωλίων, των πολέμων και των λόμπι, την οποία τα υπόλοιπα κόμματα έχουν για "εικόνισμα". Όσο πιο ψηλά βρεθεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και εδώ στην Αχαΐα, τόσο το καλύτερο για το λαό μας. Τώρα, όμως, χωρίς να χάνουμε χρόνο, μπαίνουμε μπροστά για όλα εκείνα που σήμερα "καίνε" τη λαϊκή οικογένεια» τόνισε.

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί την εκλογή του Κώστα Πελετίδη για τρίτη συνεχόμενη θητεία ως δημάρχου Πατρέων ενώ ο υποψήφιος που στήριξε η ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήρθε πρώτος, είπε ότι «ο πατραϊκός λαός αναγνώρισε την ανυπότακτη στάση της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στη "Λαϊκή Συσπείρωση" για τρίτη συνεχόμενη φορά».

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα αυτό το κριτήριο ψήφου επαληθεύτηκε ως ένα βαθμό και στην περιφερειακή κάλπη, καθώς η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δυτικής Ελλάδας, αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, με ποσοστό που φθάνει το 17%. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε φυσικά ότι η πλειοψηφία του λαού, ψήφισε για την Περιφέρεια με βάση το κριτήριο που έχει και για τις εθνικές εκλογές. Λειτούργησαν, δηλαδή, μια σειρά εκβιαστικά διλήμματα, που έφεραν σε πρώτο πλάνο το κριτήριο του "ρεαλισμού", της "σταθερότητας", της "κυβερνησιμότητας" κ.α.» πρόσθεσε.

Ως προς την «πολιτική κυριαρχία της ΝΔ», την «πολυδιάσπαση στον χώρο από την αριστερά ως το κέντρο» και την «παρουσία Κασσελάκη», είπε ότι «η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ αποδεικνύει ότι, στη φάση αυτή, το κυβερνών κόμμα αποτελεί τον αυθεντικό -και καταλληλότερο για το σύστημα- εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής, στα βασικά σημεία της οποίας συμπλέουν και τα κόμματα της λεγόμενης "κεντροαριστεράς"».

Επισήμανε ότι σε αυτή τη σύμπλευση «βρίσκεται και μία από τις αιτίες της κρίσης που περνά ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, ο οποίος έχει μπει σε πορεία ανασύνθεσης με στόχο να μπορέσει να εμφανιστεί εκείνος ίσως στο μέλλον ως ο καταλληλότερος διαχειριστής και φορέας υλοποίησης αυτής της πολιτικής. Η συνολική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη σηματοδοτεί ακριβώς την τελική φάση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού, στην οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μια πορεία που, φυσικά, υπηρέτησαν με σθένος και τα στελέχη που αποχώρησαν».

«Η δική μας απάντηση στην πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και στην κοινή τους πολιτική βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: στην πάλη για να μπαίνουν εμπόδια, να δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησής της, για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, επισήμανε ότι «ουσιαστικά καταργεί ακόμα και εκείνα τα ελάχιστα μέτρα που υπήρχαν μέχρι σήμερα ώστε να μετριάζονται και να αντιμετωπίζονται σε έναν βαθμό οι κάθε λογής πιέσεις και εκβιασμοί, που έτσι κι αλλιώς ασκούνται στους ψηφοφόρους στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος».

«Η διεθνής πείρα από τις χώρες που χρησιμοποιούν την επιστολική ψήφο επιβεβαιώνει τις διαφωνίες μας, αφού είναι αμέτρητα τα περιστατικά νοθείας, εκλογικής απάτης, χειραγώγησης ψηφοφόρων, απώλειας ψηφοδελτίων κλπ» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας ενώ επισήμανε ότι οι αιτίες της αποχής είναι πολιτικές και κοινωνικές και όχι τεχνικές.

«Τεράστιες είναι και οι ευθύνες που αναλαμβάνουν άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που ήδη έχουν συμφωνήσει με τις επικίνδυνες προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» και τον στόχο της «ταυτόχρονης ενδυνάμωσης των δημοσίων πανεπιστημίων» τόνισε ότι «η πείρα έχει δείξει ότι, όπου συνυπάρχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, αυτό πάντα αποβαίνει εις βάρος του δημόσιου». «Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, κατά βάση, απευθύνεται στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες, οι οποίες υποβαθμίζονται και υποστελεχώνονται. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα οι τομείς της υγείας, της παιδείας, πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιοι και απολύτως δωρεάν, ως κοινωνικό αγαθό, κι όχι να εξαρτάται η πρόσβαση σε αυτούς από την τσέπη του καθενός. Είμαστε, λοιπόν, κάθετα αντίθετοι με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ιδιωτικών στην ουσία, με όποια νομική μορφή κι αν συσταθούν» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους «το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση στον λαό δεν έχει βάση» καθώς «οι ρυθμοί ανάπτυξης που είχαμε το 2021, το 2022 και το 2023, μπορεί να μεταφράστηκαν σε κέρδη-ρεκόρ για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά το μόνο που είδαν οι εργαζόμενοι ήταν τους μισθούς τους να παραμένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα μικρότερα του 2009 και την ακρίβεια, σε συνδυασμό με τη φοροληστεία, να κατατρώει το εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, όπως η διατροφή και η θέρμανση». «Δεύτερον, γιατί τα μηνύματα από την Ευρωζώνη κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Μια νέα οικονομική κρίση φαίνεται να είναι προ των πυλών» πρόσθεσε. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια έστω και σε έναν βαθμό, θα είχε δεχτεί τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στη Βουλή με τροπολογίες και προτάσεις νόμου για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο για κάθε παιδί, για κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ρεύμα και καύσιμα, για κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος» τόνισε, καταλήγοντας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θα εξακολουθεί να στηρίζει το «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε σήμερα το ίδρυμα περίθαλψης ηλικιωμένων αγωνιστών «Σπίτι του Αγωνιστή» όπου αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με τους φιλοξενούμενους και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Ο Δ. Κουτσούμπας ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά, να είναι ευτυχισμένο το 2024 για το καλό του λαού μας», γιατί όπως τόνισε, «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, δύσκολες καταστάσεις και στη χώρα μας, στην Ευρώπη, στην ευρύτερη περιοχή, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι μαίνονται στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, σε άλλες περιοχές του κόσμου, οι λαοί δολοφονούνται για τα συμφέροντα των λίγων, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και εμείς, ακριβώς, είμαστε εδώ για να παλέψουμε, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας να σταματήσει αυτό το μακελειό των πολέμων, των επεμβάσεων στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας, για να ανοίξουμε έναν καλύτερο δρόμο για τους λαούς, για όλες τις ηλικίες των συνανθρώπων μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μετέφερε στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος τον «θερμό χαιρετισμό της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος» λέγοντας πως «ξέρετε ότι το ΚΚΕ τιμά, σέβεται και προσφέρει ό,τι είναι δυνατό σε όλους εσάς, σε όλους όσοι πάλεψαν μία ζωή για τα ιδανικά του κόμματος, για τα ιδανικά της Αντίστασης, είτε στα χρόνια της Κατοχής είτε στα χρόνια του Εμφυλίου και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, είτε στη συνέχεια τις δεκαετίες των μεγάλων λαϊκών δημοκρατικών αγώνων του λαού και της νεολαίας τη μετεμφυλιακή περίοδο, είτε ως αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, είτε τα τελευταία 50 χρόνια από το μετερίζι των νέων λαϊκών ταξικών αγώνων, σε συμπόρευση, στο πλάι, μαζί με το ΚΚΕ. Τιμάμε όλους εσάς που είστε πραγματικά αγωνιστές της ζωής, αγωνιστές όχι μόνο στους ταξικούς πολιτικούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, αλλά και ο καθένας αγωνιστής στο δικό του μετερίζι, με βάση τη δουλειά του, είτε στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είτε στο αγροτικό κίνημα, όσοι ζήσατε στην επαρχία, είτε στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων είτε των καλλιτεχνών, όπως η αγαπημένη μας συντρόφισσα η Μπέτυ Βαλάση, που είναι σήμερα μαζί μας. Όλοι οι αγωνιστές έδωσαν τα πάντα για το καλό αυτού του τόπου, όπως άλλωστε και το ίδιο το ΚΚΕ πράττει καθημερινά».

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ «θα εξακολουθεί να στηρίζει το Ίδρυμα, το Σπίτι του Αγωνιστή, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό για να μπορούν οι φιλοξενούμενοι να περνάνε όσο γίνεται πιο όμορφα και ευχάριστα τις μέρες τους στο ίδρυμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.