ΕΛΛΑΔΑ

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, τους τελευταίους επτά μήνες, ο 45χρονος πιθανόν βρίσκεται εκτός Ελλάδος

Greek Mafia: Αναζητούν ομογενή από το Ουζμπεκιστάν για τη δολοφονία Σκαφτούρου - Νέο ένταλμα σύλληψης

Εξελίξεις υπάρχουν στην έρευνα που γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. για την Greek Mafia καθώς εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ένταλμα αφορά σε έναν 45χρονο ομογενή από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, από έρευνα που έγινε σε σπίτι στον Ασπρόπυργο, προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, ο 45χρονος σχετίζεται με άτομα τα οποία, είτε κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είτε εξετάζεται η σχέση τους με την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, τους τελευταίους επτά μήνες, ο 45χρονος πιθανόν βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά την 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.