ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε πυραύλους καθώς συνόδευε πλοία της Maersk

Ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο υπό αμερικανική σημαία πλοία του, τα οποία διέρχονταν μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ με κατεύθυνση βόρεια, και συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, έκαναν αναστροφή όταν είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση.

«Κατά τη διαδρομή, και τα δύο πλοία ανέφεραν ότι είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισε επίσης πολλά βλήματα», ανέφερε η Maersk σε ανακοίνωσή της.

Κανένα μέλος των πληρωμάτων δεν τραυματίστηκε και τα πλοία επέστρεψαν στον Κόλπο του Άντεν, συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και τα δύο πλοία διαχειρίζεται η αμερικανική θυγατρική της Maersk. Αυτά μεταφέρουν φορτία για το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών, την USAID και άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα η βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφαλείας (UKMTO), ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για μια έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο που έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, εν μέσω των τακτικών επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η UKMTO ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για μια «έκρηξη που συνέβη σε απόσταση περίπου 100 μέτρων» από ένα πλοίο, 50 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μούχα στη νοτιοδυτική Υεμένη.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, σύμφωνα με βρετανική υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.