ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό - Διαγραφή των προστίμων για ανεμβολίαστους άνω των 60

Η πορεία του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινείται ο εμβολιασμός θέτουν σε επαγρύπνηση τις υπηρεσίες υγείας.

Κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και της γρίπης των ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Για την ενίσχυση των εμβολιασμών ανακοινώθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης. Η μία θα απευθύνεται σε γιατρούς που θα συστήνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς και η άλλη στους πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου, τόνισαν ότι το εμβόλιο της covid είναι πλέον ετήσιο όπως και της γρίπης και μάλιστα ο υπουργός είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κανάλια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Βούληση είπε είναι να χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία όπως και με το εμβόλιο της γρίπης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του προστίμου σε όσους άνω των 60 δεν είχαν εμβολιαστεί. Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός ήταν τη συγκεκριμένη στιγμή ύστατο μέτρο και πλέον δεν είμαστε σε αυτή τη φάση.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

Η κ. Κοτανίδου μίλησε για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κατέληξαν ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να συμβιώνουμε μαζί του. Έχουμε όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να χάνονται ζωές, τόνισαν.

Κυριάκος Βελόπουλος: Πολιτικός ψεύτης ο Άδωνις Γεωργιάδης για την ιστορία των εμβολίων και των προστίμων

«Πολιτικό ψεύτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τον υπουργό Υγείας «για την ιστορία των εμβολίων» κατά του κορονοϊού, με αφορμή τα όσα είπε σήμερα ο 'Αδωνις Γεωργιάδης στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της νόσου.

«Ψέμα πρώτο: είπατε ότι τα εμβόλια δεν μπορεί να γίνονται με το ζόρι. Τότε, κ. Γεωργιάδη, γιατί η κυβέρνησή σας επέβαλε τα πρόστιμα ώστε να πάνε με το ζόρι αυτοί που δεν είχαν χρήματα να κάνουν το εμβόλιο; Δεύτερο ψέμα: είπατε θα διαγράψετε τα πρόστιμα. Δεν μας είπατε πώς. Είστε ο Πιτσιλής; Είστε η ΑΑΔΕ; Ποιος είστε; Ποια υπηρεσία εκπροσωπείτε; Διότι ήδη τα πρόστιμα έχουν περάσει στην εφορία», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Άρα, κ. Γεωργιάδη, ένας πολιτικός καθ' έξιν ψεύτης δικαιολογείται να λέει συνεχώς ψέματα. Όταν έχετε την Ελληνική Λύση απέναντί σας όμως, υπάρχει πάντα η λύση. Θα διαγράψετε όλα τα πρόστιμα που επεβλήθησαν. Όλα! Και αυτά που πέρασαν στην εφορία. Και θα ζητήσετε συγγνώμη για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου», συμπλήρωσε.

ΝΙΚΗ: Η κυβέρνηση να διαγράψει τα χρέη των πολιτών που διέσυρε

Η ΝΙΚΗ δηλώνει δικαιωμένη μετά από την πρόσφατη δήλωση του Υπ. Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με τη διαγραφή των προστίμων της πανδημίας από τα εμβόλια. Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά την χωρίς τέλος υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία αφού εξανάγκασε εκατομμύρια πολίτες να εμβολιαστούν, αφού τιμώρησε τους ηλικιωμένους που δεν υπάκουσαν στη φασιστική εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό, τώρα μιλά για ενέργεια συμφιλίωσης. Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2021, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος απειλούσε με μέτρα που θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους τα οποία δεν θα συνοδεύονταν από οικονομική στήριξη.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή θα είναι κενό γράμμα εάν η κυβέρνηση δεν διαγράψει τα χρέη των Ελλήνων πολιτών τους οποίους εκβίασε, στιγμάτισε και διέσυρε. Οφείλει να επιστρέψει άμεσα τα πρόστιμα της πανδημίας τα οποία ο περισσότερος κόσμος τα έχει ήδη πληρώσει αναγκαστικά, αφού καταλογίστηκαν στις εφορίες και να τους ζητήσει ονομαστικά συγνώμη για το διασυρμό τους μέσω της ανάρτησης των ονομάτων τους στη σελίδα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.