ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από ψηφοφορία

ΣΕΓΑΣ: Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη οι κορυφαίοι του 2023

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 35χλμ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές του 2023, μετά από ψηφοφορία που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και στην οποία μετείχαν περίπου 35.000 φίλαθλοι, μέσω των social media της ομοσπονδίας.

Η Παναγιώτα Δόση, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο ύψος, απέσπασε τις περισσότερες ψήφους στην κατηγορία γυναικών Κ23, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στους ανδρες Κ23 κατέκτησε η ομάδα 4Χ100μ., που κατέλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έσπο, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έτρεξαν οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Καριοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης.

Στην κατηγορία Κ20 κορυφαίοι αναδείχθηκαν η Βασιλική Καλλιμογιάννη (τρίτη στα 3.000μ. στιπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιερουσαλήμ) και ο Χρήστος Χήτας (φιναλίστ στο μήκος στην ίδια διοργάνωση). Τέλος, στην κατηγορία Κ18 το κοινό επέλεξε τον άλτη του επί κοντώ Παύλο Κριαρά, τρίτο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, και τη Μαρία Ραφαηλίδου, που στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε μετάλλια σε σφαιροβολία και δισκοβολία.

Οι νικητές ανά κατηγορία θα βραβευθούν στη γιορτή βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.