ΚΟΣΜΟΣ

Το υπέρογκο ποσό που έχει κληθεί να πληρώσει

Ξινό βγήκε σε 20χρονο αστείο ότι ανήκει στους Ταλιμπάν εν ώρα πτήσης

Το μήνυμα του στο snapchat προκάλεσε τα αντανακλαστικά των μυστικών υπηρεσιών - Σηκώθηκαν ισπανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ακριβά θα πληρώσει ένα μάλλον κακόγουστο αστείο ένας 20χρονος Βρετανός. Ο 20χρονος ταξίδευε τον Ιούλιο του '22 με την EasyJet και προορισμό τη νήσο Μινόρκα της Ισπανίας, καθώς είχε μόλις ενηλικιωθεί και θέλησε να το γιορτάσει με φίλους του. Θέλοντας να κάνει πλάκα σε έναν φίλο, Αντίτια Βέρμα έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Είμαι έτοιμος να ανατινάξω το αεροσκάφος (Είμαι μέλος των Ταλιμπάν)».

Το μήνυμα αυτό το «τσίμπησαν» οι Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι Βρετανοί ενημέρωσαν τις ισπανικές για τον κίνδυνο. Άμεσα, η Ισπανία «σήκωσε» δύο μαχητικά F-18 τα οποία συνόδευαν το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωση του. Τότε και συνελήφθη ο 18χρόνος, τότε, πλακατζής.

Στο δικαστήριο, ο Βέρμα είπε ότι, «η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να προκληθεί δημόσια ανησυχία ή να προκληθεί δημόσια βλάβη». Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης ενώ θα μπορούσε να του επιβληθεί πρόστιμο 117.500 ευρώ, αν το δικαστήριο κρίνει ότι είναι ένοχος. Εξ’ αυτών, τα 95.000 ευρώ διεκδικεί το ισπανικό υπουργείο Άμυνας για το κόστος της αποστολής των δύο μαχητικών.

Η Telegraph αναφέρει ότι, ο νεαρός Βρετανός ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι, όταν είδε τα μαχητικά να πετούν δίπλα στο αεροσκάφος, το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό ήταν ότι μετείχαν σε κάποια άσκηση σε σχέση με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Από μέρους της συνηγόρου του, σημειώθηκε ότι, ο Βέρμα, έκανε απλώς ένα «κακόγουστο αστείο». Ωστόσο, τόνισε ότι επρόκειτο για ένα κατ’ ιδίαν αστείο με τους φίλους του.

«Ο Αντίτια δεν ανήρτησε το μήνυμά του στο Facebook, ούτε το διαφήμισε. Αυτό που έκανε ισοδυναμούσε με το αστείο που κάνει κάποιος με φίλους του μέσα σε αυτοκίνητο. Το αγόρι αυτό ήταν 18 ετών και ξεκινούσε τις διακοπές του, που ήταν ένα δώρο για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Όταν προσγειώθηκαν στη Μινόρκα συνειδητοποίησαν ότι ζούσαν έναν εφιάλτη», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.