ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κόκκαλης: Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ποτέ, ούτε στο χωράφι, αλλά ούτε στο τραπέζι των καταναλωτών

“Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ποτέ, ούτε στο χωράφι, αλλά ούτε στο τραπέζι των καταναλωτών” δήλωσε σήμερα από την υπαίθρια λαϊκή αγορά της Δραπετσώνας ο συνιδρυτής του νέου πολιτικού φορέα “ΚΟΣΜΟΣ” και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης.

“Μια μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών επέλεξα να επισκεφτώ μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές, αυτή της Δραπετσώνας, γιατί εδώ φαίνονται τα προβλήματα που προσπαθεί να κουκουλώσει η κυβέρνηση. Τα προβλήματα των παραγωγών που απειλούνται από την κλιματική κρίση, τους μεγαλομεσάζοντες που συμπιέζουν την τιμή αγοράς και εκτοξεύουν την τιμή στο ράφι, με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή.

Η ΚΑΠ πρέπει να αλλάξει. Οι Πράσινοι την καταψήφισαν και δυστυχώς δικαιώθηκαν. Το Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί και να απαντήσει στις ανάγκες των αγροτών και του αγροδιατροφικού τομέα στο σύνολό του. Συγχρόνως, πρέπει να επαναφέρουμε το ρόλο του κράτους, προκειμένου να βοηθήσει την παραγωγή και να ελέγξει την αισχροκέρδεια. Δεν είναι λύση τα κρατικά φιλοδωρήματα, ή η κατά Πισσαρίδη “αγορά” που ποτέ δεν έλυσε τίποτα.”

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.