ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης

«Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα, δεν βλέπω ως αντίπαλο τον Κασσελάκη»

Ο πρώην βουλευτής και νυν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σχολίασε την Κυριακή (25/02) τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που οδεύει σε νέο γύρο εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, λέγοντας: «Αν ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει “κενό εμπιστοσύνης”, οφείλει να πάει σε εκλογές».

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε: «Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα, δεν βλέπω ως αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα. Ούτε υποστηρικτές. Εγώ έχω μια καλή σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν θέλω να πολεμήσω τον κ. Κασσελάκη. Δεν τον βλέπω ως αντίπαλο. Το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται σε γήπεδο, δεν σημαίνει ότι είναι αρένα! Πρέπει να έχουμε μια άνετη εκλογική διαδικασία. Δεν με εκφράζει το γιουχάρισμα. Και στο προηγούμενο συνέδριο, με τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν γιουχαρίσματα, από αυτούς που στην πορεία έφυγαν».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν ψηφίσαμε τον πρόεδρό μας τον Σεπτέμβριο, δεν τον ψηφίσαμε μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά για μια πλήρη θητεία. Κάθε ημέρα κρινόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή για κανέναν. Εγώ δεν είπα ότι στις ευρωεκλογές θα είμαστε πρώτοι. Ένα ποσοστό κοντά στις εθνικές εκλογές είναι ρεαλιστικός στόχος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ποσοστό κοντά στις εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία εάν χάσει 13 μονάδες και πέσει στο 30% δεν θα έχει θέμα; Ο κ. Ανδρουλάκης εάν πέσει, δεν θα έχει θέμα; Όλοι κρινόμαστε. Εγώ δεν είμαι με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές. Εγώ θέλω να ακούσω από τον κ. Κασσελάκη την πολιτική που θα ακολουθήσουμε, τι δεν έκανε αυτούς τους πέντε μήνες. Το ίδιο και από την κ. Γεροβασίλη. […] Είναι αβάσιμο ότι θα υπάρξει διάσπαση! Κασσελάκης και Γεροβασίλη έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Τέλος, όσον αφορά στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Το κόμμα έχει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το κόμμα δεν είναι ούτε του Κωνσταντόπουλου, ούτε του Αλαβάνου, ούτε του Τσίπρα, ούτε του Κασσελάκη, ούτε του επόμενου. Το κόμμα είναι όλων μας. Η δήλωση του κ. Τσίπρα ήταν καθαρή. Ήταν κατηγορηματικός στην επιστολή του. Πολιτικά έχει έναν τεράστιο ορίζοντα μπροστά του. Εάν ο ίδιος πάρει κάποια απόφαση στο ορατό ή αόρατο μέλλον, το συζητάμε».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο μόνος αντίπαλος για εσένα κύριε Ζαχαριάδη είναι ο εσπρέσο που πίνεις, απέναντι στον Ελληνικό καφέ. Αυτά είναι τα δικά σου προβλήματα τεμπέλη και κηφήνα της αριστεράς.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.