ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή ψήφισε το νόμο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Απειλητική επιστολή έστειλε η Νεολαία της «Χρυσής Αυγής» στον βουλευτή της Ν.Δ Στράτο Σιμόπουλο

Απειλές εναντίον του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου, εκτοξεύει το Μέτωπο Νεολαίας της «Χρυσής Αυγής», επειδή ψήφισε το νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής, έξω από το πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη βρήκε τοιχοκολλημένη επιστολή της Νεολαίας, στην οποία αναφέρει ότι στηρίζει κάθε κίνηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά της επιλογής του συμπληρωματικά με τον αφορισμό, χαρακτηρίζει «μη επιθυμητή» την παρουσία του σε εκδηλώσεις πολιτιστικού, θρησκευτικού και άλλου τύπου και θα πράξει τα μέγιστα για να υπενθυμίζει στον λαό την επιλογή του κ. Σιμόπουλου μέχρι την απομάκρυνσή του από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

«Τα “ φαντάσματα” του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης “ Χρυσή Αυγή” τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το έκανε, μάλιστα, σήμερα που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει την στάση της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σιμόπουλος και προσθέτει:.

«Θεωρώ δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή και σε τυχόν άλλες παρόμοιες και θα προστατεύσει όσους βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου. Όπως θεωρώ δεδομένο ότι θα την καταδικάσουν τα κόμματα που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των “ φαντασμάτων”.

Όσο με αφορά, δηλώνω ότι ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι. Τέλος, η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.