ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια

Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια.

Υλικά

  • 750γρ baby πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • λίγα κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα της μόνο, χοντροκομμένα
  • 300γρ ντοματίνια, με το τσαμπί τους
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο και την περισσότερη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ντοματίνια με το τσαμπί τους.

Πιέζουμε τις φέτες λεμονιού πάνω από το φαγητό, να βγάλουν το χυμό τους και τις τοποθετούμε γύρω από τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και επιστρέφουμε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ροδίσει.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.