ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου

Έκθεση για το σύμπαν του Πάολο Ροβέρσι στο Palais Galliera, στο Παρίσι

Το πρωτοποριακό έργο του Πάολο Ροβέρσι και τα ευτυχή ατυχήματα με την τότε επαναστατική Polaroid εξερευνά η έκθεση στο «Paolo Roversi» στο Palais Galliera, στο Παρίσι.

Είναι η πρώτη μονογραφία που είναι αφιερωμένη στον γεννημένο στην Ιταλία φωτογράφο με έδρα τη γαλλική πρωτεύουσα που έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό σύνολο έργων στον κόσμο της μόδας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 140 εικόνες, πολλές από τις οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά και προέρχονται από αρχεία 50 ετών, (περιοδικά, καταλόγους), από το φημισμένο Studio Luce του Ροβέρσι στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο Πάολο Ροβέρσι γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά μετακόμισε στο Παρίσι το 1973. Εργάστηκε για τα πιο έγκριτα περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Vogue France, Vogue Italia, Egoïste και Luncheon. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, μεταξύ άλλων με τους Yohji Yamamoto, Romeo Gigli και Rei Kawakubo για τον Comme des Garçons.

Από τα χρόνια του ως μαθητευόμενος, η επιλογή του Ροβέρσι για φωτογραφικές μηχανές μεγάλου μεγέθους και Polaroid καθόρισαν τόσο τις μεθόδους εργασίας όσο και την αισθητική του, αν και έχει προσαρμοστεί με επιτυχία και στην ψηφιακή φωτογραφία, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης που επιμελήθηκε η Sylvie Lécallier.

Το σήμα κατατεθέν στυλ του είναι άμεσα αναγνωρίσιμο: απαλό, μαύρο και άσπρο σε τόνο σέπια, φωτογράφιση σε φυσικό φως, πυκνότητα και βάθος χρώματος που επιτυγχάνεται με τη χρήση φακού Mag-Lite. Με τα χρόνια, ο  Πάολο Ροβέρσι έχει εξερευνήσει και εφεύρει τη δική του φωτογραφική γλώσσα, αποδεχόμενος την τύχη και τα ατυχήματα ως ευκαιρίες για να αναπτύξει το στυλ του, σημειώνεται.

Στο Palais Galliera έχει ανακατασκευαστεί το στούντιο του καλλιτέχνη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη δημιουργική του διαδικασία, την πλούσια και πολύχρωμη φαντασία του, τα κορυφαία σημεία της καριέρας του.

Έχει συνεργαστεί με πολλά από τα κορυφαία μοντέλα του κόσμου, τα οποία με τις ασύγκριτα φυσικές τους πόζες δημιουργούν μια έντονη παρουσία. Κάθε φωτογραφία μόδας είναι ένα πορτρέτο από μόνη της. Ο Πάολο Ροβέρσι επιδιώκοντας την ομορφιά, έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό, διαχρονικό έργο.

Η έκθεση που δεν αφορά μόνο τη φωτογραφία μόδας, αλλά και την αναζήτηση της ομορφιάς, τη δημιουργία ενός σύμπαντος που αψηφά τον χρόνο και τις τάσεις, καθώς και την κληρονομιά ενός αληθινού καλλιτέχνη εγκαινιάστηκε στις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.