ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λαρεντζάκης: «Προσοχή και σοβαρότητα με Βιλερμπάν»
Γ. Μπαρτζώκας: «Πάντα γίνεσαι υπερόπτης όταν νικάς, δεν θα είναι εύκολο το ματς με Βιλερμπάν»
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με την πρώτη ήττα του στα τελευταία επτά ματς στη Euroleague από την Κωνσταντινούπολη, σε μία κακή αμυντική βραδιά των παικτών του απέναντι στην Αναντολού Εφές και ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε στη Media Day πριν τον αυριανό αγώνα (21/3, 21:15) με τη Βιλερμπάν, στο ΣΕΦ, για την 31η αγωνιστική. «Πάντα γίνεσαι υπερόπτης όταν νικάς... δεν θα είναι εύκολο το ματς με Βιλερμπάν». Η ομάδα του Πειραιά κοιτάζει πάντα τον στόχο της παρουσίας στην πρώτη τετράδα, ώστε να έχει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Θεωρώ πως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε φέτος, το να μπούμε στα πλέι οφ θα είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, πάντα κοιτάω την ομάδα μου και αν είμαστε υγιείς. Πνευματικά θα είμαστε έτοιμοι, είτε έχουμε πλεονέκτημα έδρας είτε όχι. Θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα».
Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε, κατά τη Media Day των «ερυθρόλευκων» πριν το ματς με τη γαλλική Βιλερμπάν:
«Θα κοιτάξω στην προπόνηση τώρα, αλλά νομίζω πως όπως ήμασταν χθες θα πάμε. Οι παίκτες της Εφές είχαν καλύτερο ποσοστό από εμάς σε δίποντα και τρίποντα. Θα έλεγε κανείς ότι δεν ξεκινήσαμε με τη σωστή προσέγγιση. Βέβαια, η Εφές είναι μια ομάδα που αν σκοράρει από την περιφέρεια -έβαλαν και ανοικτά σουτ και δύσκολα μαρκαρισμένα σουτ- αν ανοίξει το σκορ και πάρει αυτοπεποίθηση, έχει περιφερειακούς που μπορούν να χειρίζονται πολύ καλά την κατάσταση. Το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι ήταν λάθος. Σε φάσεις 50-50 ήταν πιο σκληροί από εμάς. Ήταν περισσότερο πεινασμένοι. Μια εξήγηση μπορεί να είναι πως εμείς προερχόμασταν από δύο μήνες συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις και δεν ήμασταν με το... μαχαίρι στα δόντια. Και αυτό πρέπει να το επαναφέρουμε άμεσα για αύριο, γιατί κάθε παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο».
Αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού, Βιλερμπάν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε: «Όποιος περιμένει ένα ματς που θα είναι εύκολο, κάνει λάθος. Κέρδισε την Εφές, κέρδιζε και 20 πόντους και χθες ήταν και δέκα πόντους στην τέταρτη περίοδο και στο τέλος έχασε από την Παρτιζάν, που είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς στην Euroleague. Είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, μπορεί να ανοίξει το σκορ, έχει εμπειρία στους περιφερειακούς, τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαδικαστικό».
Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και σε όσα έχει επιτύχει την τρέχουσα σεζόν ο Ολυμπιακός: «Ομαδική επιτυχία είναι ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί να μπει στα playoffs και πάλι. Το ζήτημα είναι να είσαι στα μεγάλα ραντεβού του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τα τελευταία τρία χρόνια είμαστε. Και στα φάιναλ φορ. Θεωρώ πως με τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε φέτος, το να μπούμε στα πλέι οφ θα είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, πάντα κοιτάω την ομάδα μου και αν είμαστε υγιείς. Πνευματικά θα είμαστε έτοιμοι, είτε έχουμε πλεονέκτημα έδρας είτε όχι. Θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος για τον καθένα».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πρόσθεσε αναφορικά στο αρνητικό αποτέλεσμα στο Σινάν Ερντέμ χθες (19/3): «Πάντα γίνεσαι υπερόπτης όταν νικάς, είναι στη φύση του ανθρώπου. Μια ήττα δίνει, ειδικά στους προπονητές, τη δυνατότητα να κάνουν ένα "restart" στην ομάδα. Να επανέλθει στα βασικά και στα πολύ σημαντικά πράγματα που σε κάνουν νικητή. Αλλά συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Το βλέπετε και εσείς, δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή ομάδα που δε χάνει. Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε πολύ με την Άλμπα χθες. Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι που είναι εύκολο. Η Ζαλγκίρις Κάουνας κέρδισε εύκολα τη Βίρτους Μπολόνια. Θέλω να πω ότι κάθε παιχνίδι είναι "πόλεμος", κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του. Βλέπαμε το ρόστερ και την ποιότητα της Αναντολού Εφές, μια ομάδα που δύσκολα θα καταφέρει τα Play In και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο ανταγωνιστική λίγκα είναι αυτή».
Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Προσοχή και σοβαρότητα με Βιλερμπάν»
Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη επί της Βιλερμπάν, στο ΣΕΦ, αύριο (21/3, 21:15), ειδικά μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές χθες (19/3), για την 3η αγωνιστική. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος σημείωσε ένα... απίστευτο τρίποντο απέναντι στον τουρκικό σύλλογο, έκανε αυστηρή κριτική στον εαυτό του και την ομάδα του αποδίδοντας την ήττα στην άσχημη αμυντική λειτουργία.
«Η Εφές έχει πολύ ταλέντο. Ήταν σε καλή μέρα αρκετοί παίκτες, εμείς δεν παίξαμε την άμυνα που έχουμε συνηθίσει και ξέρουμε να παίζουμε. Θεωρώ ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό. Κυρίως η άμυνάς μας. Εννοείται ότι αύριο θέλουμε να κερδίσουμε. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και υπάρχει μόνο η νίκη,» ήταν η εξήγηση που έδωσε για το αρνητικό αποτέλεσμα στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού.
Ερωτηθείς για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο Λαρεντζάκης απάντησε: «Εγώ μια χαρά είμαι. Νιώθω πολύ καλά, νιώθω πολύ έτοιμος και θέλω όσο μπορώ να βοηθάω».
Για το ματς με τη Βιλερμπάν, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σχολίασε: «Όλες οι ομάδες έχουν επίπεδο και ταλέντο, έτσι και η Βιλερμπάν. Είδαμε εχθές ότι πήγε να κερδίσει τη Μακάμπι εκτός έδρας. Το παιχνίδι θέλει προσοχή, θέλει πολύ σοβαρότητα και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και έχουμε δείξει μέχρι στιγμής».
Πάντως αναφορικά στον στόχο της παρουσίας στην τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας, αρκέστηκε να πει: «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
Τέλος, ο Λαρεντζάκης ρωτήθηκε και για το... απίστευτο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου που σημείωσε κόντρα στην Εφές: «Πιστεύω ότι ήταν λίγο τυχερό αυτό, αλλά δείχνει ότι είμαι καλά».