ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΝΔ αντιδρά αμήχανα και ενοχικά στην παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Ν. Παππάς: “Προτείνουμε ελάφρυνση για 300 χιλιάδες επιχειρήσεις και ο κ. Χατζηδάκης αγωνιά για το 2% επιπλέον επιβάρυνση στους πάρα πολύ μεγάλους”

«Η ΝΔ αντιδρά αμήχανα και ενοχικά στην παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Νίκος Παππάς απαντώντας στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

«Ο κ. Χατζηδάκης καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς διότι αδυνατεί να εξηγήσει για ποιους λόγους αρνείται η ΝΔ να λάβει μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» αναφέρει ο κ. Παππάς. Ακολούθως επαναλαμβάνει τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εάν τόσο ανησυχεί για τις επενδύσεις, που επί ημερών του εξαντλούνται σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων, του θυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, προτείνουμε:

* Μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 2%.

* Κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

* Μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 5% για 303.000 επιχειρήσεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργού Οικονομικών σημειώνει: «Για ποια επιβάρυνση μιλά, λοιπόν, ο κ. Χατζηδάκης; Για το επιπλέον 2% σε 10.000 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες, επίσης, προτείνουμε να ισχύει η μείωση του μισθολογικού κόστους και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου; Ο υπουργός της κυβέρνησης "προσφέρω ασυδοσία, χαρίζω υπερκέρδη" θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.