ΕΛΛΑΔΑ

Έκαψαν τον καρνάβαλο

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις

Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο μόλο της Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν απόψε οι εκδηλώσεις του φετινού πατρινού καρναβαλιού.

Κεντρικό στοιχείο της τελετής ήταν η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας, ενώ αμέσως μετά ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό, δίνοντας μία ξεχωριστή λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες νέους και τις νέες της Πάτρας που πήραν μέρος στο καρναβάλι, τόνισε ότι «η δύναμή σας είναι ατελείωτη, αυτή είναι η δύναμη του καρναβαλιού της πόλης μας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτή την περίοδο. Το καρναβαλικό μας συνεργείο, τους εργαζόμενους του Δήμου, που χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά και όλους εσάς που ο καθένας από το πόστο του και με τη συμμετοχή του έβαλε το λιθαράκι του, για να είναι το καρναβάλι μας ασφαλές και να έχει την μοναδική και μεγάλη επιτυχία που σημείωσε φέτος».

Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «το ταξίδι του καρναβαλιού μας του 2025 ξεκινάει με πρωταγωνιστές όλους εσάς, ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2025».

Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία των Heaven on Mars, που ταξίδεψε το κοινό στην δεκαετία των 80's, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Πάνω από 60.000 καρναβαλιστές προσέφεραν για έξι ώρες ένα φαντασμαγορικό θέαμα

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές μετέφεραν για περίπου έξι ώρες το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή, προσφέροντας ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης, ένα μοναδικό θέαμα με την ευρηματικότητά τους, το χορό και το τραγούδι τους. Μάλιστα, η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει, ούτε τους καρναβαλιστές, αλλά ούτε και τους χιλιάδες επισκέπτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση.

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική του Δήμου Πατρέων που παιάνιζε καρναβαλικούς ρυθμούς και τις μαζορέτες, ενώ ακολούθησαν τα άρματα, του καρναβαλικού εργαστηρίου.

Συγκεκριμένα, παρέλασαν ο «Προπομπός», ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με την «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στη συνέχεια, παρέλασαν τα 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού» με τις εντυπωσιακές στολές τους και τα εμπνευσμένα καπέλα και αξεσουάρ τους. Μάλιστα, αρκετά από τα πληρώματα είχαν δημιουργήσει, με χιούμορ, αισθητική και φαντασία, άρματα, ευρηματικές - ευφάνταστες τροχήλατες κατασκευές, αλλά και μικροκατασκευές.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές με πολύχρωμη και χειμαρρώδη ορμή, δημιούργησαν ένα ποτάμι κεφιού, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών, που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών του κέντρου της πόλης.

Η μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το αναλλοίωτο στο πέραμα των χρόνων έθιμο του σοκολατοπόλεμου, αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση στους χιλιάδες θεατές.

Το φετινό πατρινό καρναβάλι θα ολοκληρωθεί στις 9:00 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης με κεντρικά στοιχεία την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Θα ακολουθήσει για μια ώρα συναυλία των Heaven on Mars, που θα ταξιδέψουν το κοινό στην δεκαετία των 80's, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.