ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση GPO: Ισχυρό προβάδισμα 17,5% της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών

Στη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ.

Τραυματισμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία αυτήν την περίοδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η δημόσια συζήτηση για τα Τέμπη φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τη ΝΔ, που ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, είναι κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, κάτι που δεν αμφισβητείται. Στη δεύτερη θέση της δημοσκόπησης αλλά με μεγάλη διαφορά 17,5% φαίνεται να εδραιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεχωρίζει η εκτίμηση της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 75,8%, ότι προσπαθεί η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί πολιτικά το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και η βελτίωση των δεικτών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

Νέα Δημοκρατία: 33,4%,
ΣΥΡΙΖΑ: 15,9%,
ΠΑΣΟΚ: 14,2%,
ΚΚΕ: 9%,
Σπαρτιάτες: 2,2%,
Ελληνική Λύση: 9,5%,
Νίκη: 3,3%,
Πλεύση Ελευθερίας: 3%,
ΜέΡΑ25: 1,8%,
Νέα Αριστερά: 2,2%,
Δημοκράτες: 2,2%
Άλλο κόμμα 3,3%

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.