ΚΟΣΜΟΣ

Οι Παλαιστίνιοι «είναι πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στέκονται μαζί μας»

Γάζα: «Ευχαριστούμε, φοιτητές του Κολούμπια» έγραψαν σε σκηνές οι Παλαιστίνιοι - Βίντεο

Την ώρα που οι διαδηλώσεις φοιτητών- κατά του πολέμου στη Γάζα- στα αμερικανικά πανεπιστήμια συνεχίζονται, ζητώντας από τα πανεπιστήμια να αποχωρήσουν από εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς όσους διαδηλώνουν για την αλληλεγγύη τους.

Οι Παλαιστίνιοι γράφουν μηνύματα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το φιλοπαλαιστινιακό φοιτητικό κίνημα σε σκηνές στη Ράφα, όπου περίπου ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, όπως αναφέρουν οι New York Times.

«Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια, συνεχίστε να στέκεστε δίπλα μας» και «Η παραβίαση του δικαιώματός μας στην εκπαίδευση και τη ζωή είναι έγκλημα πολέμου» έγραψαν σε πανό που αναρτήθηκαν την Κυριακή.

Πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ανθρώπους να ζωγραφίζουν με σπρέι μηνύματα ευγνωμοσύνης στο ύφασμα των σκηνών. «Ευχαριστούμε, τους αλληλέγγυους με τη Γάζα φοιτητές. Το μήνυμά σας έφτασε σε εμάς», λέει ένα από τα μηνύματα γραμμένο στα αγγλικά.

Ο Τακφίρ Αμπού Γιουσούφ, ένας εκτοπισμένος μαθητής από το Μπέιτ Χανούν της βόρειας Γάζας, είπε στο CNN ότι θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να ευχαριστήσει τους φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες που «μας υποστήριξαν με την ανθρωπιά τους».

«Αυτά είναι ευχαριστήρια μηνύματα στις σκηνές μας, εκείνες οι σκηνές που δεν μας προστατεύουν από τη ζέστη ή το κρύο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε. Δεν μπορούμε να γράψουμε αυτά τα ευχαριστήρια μηνύματα στους τοίχους των σπιτιών μας γιατί δεν έχουμε σπίτια. Έχουν καταστραφεί πάνω από τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες μας», είπε.

Η 18χρονη Ράνα Αλ-Τάχερ έδειξε το σχολείο στον καταυλισμό, λέγοντας στο CNN ότι αυτό που θα έπρεπε να ήταν χώρος μάθησης και εκπαίδευσης έχει γίνει χώρος καταφυγίου.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει την εκπαίδευσή μας. Έχουμε χάσει τη μοναδική μας ελπίδα στη Γάζα και τη θέλουμε πίσω. Είμαστε εδώ για να τη ζητήσουμε πίσω. Είναι δικαίωμά μας να την πάρουμε πίσω... γι' αυτό είμαστε εδώ», είπε.

Οι Παλαιστίνιοι «είναι πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στέκονται μαζί μας», είπε ο Μοχάμεντ αλ-Μπαραντέι, ένας 24χρονος που αποφοίτησε πρόσφατα από το οδοντιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αλ-Αζχάρ, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά από τη Ράφα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.