ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Βουλή

Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος για τη διαιώνιση της ατιμωρησίας και την επανάληψη εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και Γενοκτονίας, μίλησε στην Βουλή η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή επεσήμανε την απαξίωση των πολιτειακών παραγόντων να παραστούν στην 105^η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, μίλησε για τα τραγικά λάθη στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη με αποκορύφωμα τη συνάντησή του με τον Ερντογάν που έχει ανακηρύξει ως ημέρα γιορτής την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, που αρνείται την αναγνώριση του εγκλήματος και την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Η Πλεύση Ελευθερίας παλεύει συνεχώς με όλες τις δυνάμεις για αξίες όπως η Ειρήνη, η Δικαιοσύνη και η υπεράσπιση των θυμάτων. Αγωνίζεται για την αποτίναξη των εγκλημάτων της Γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των διεθνών εγκλημάτων και εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται και σήμερα, ιδίως εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

«Ποτέ ξανά Γενοκτονία, ποτέ ξανά εγκλήματα πολέμου, ποτέ ξανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, Ειρήνη, υπεράσπιση των αθώων θυμάτων και Δικαιοσύνη είναι το αίτημά μας» έκλεισε με συγκίνηση την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.