ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Λοβέρδος: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς

Οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα είναι ιστορικές και ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της συμφωνίας του με τον Ζόραν Ζάεφ - Η αποχώρηση της Ελληνίδας πρέσβη από την ορκωμοσία είναι το ελάχιστο, που ασφαλώς δεν αρκεί.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα στην ορκωμοσία της ΠτΔ στα Σκόπια επιβεβαιώνουν πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι αντισταθήκαμε με σθένος στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στα Σκόπια ο πρόεδρος των «Δημοκρατών» Ανδρέας Λοβέρδος.

«Προσωπικά είχα διατυπώσει από τη πρώτη στιγμή την άποψη ότι με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα» είπε έπίσης ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Το επεσήμανα με ιδιαίτερη έμφαση και την περίοδο της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χωρίς να βρω τότε ευήκοα ώττα από τους συνυποψηφίους μου.

Αποδεχόμενη το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα στους εθνικιστικές των Σκοπίων για να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά και εκφράστηκε αμέσως μετά την εκλογή του VMRO δια της νέας ΠτΔ της γειτονικής χώρας. Οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα είναι ιστορικές και ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της συμφωνίας του με τον Ζόραν Ζάεφ. Ευθύνες όμως έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί δεν προέβλεψε τις αρνητικές εξελίξεις ούτε έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για να μη φτάσουμε σήμερα σε αυτή την κορυφαία πρόκληση.

Η αποχώρηση της Ελληνίδας πρέσβη από την ορκωμοσία είναι το ελάχιστο, που ασφαλώς δεν αρκεί. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνει αντιληπτό στα Σκόπια ότι τέτοιες προκλήσεις δεν μπορούν να μένουν χωρίς συνέπειες».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ανδρέα είσαι πάντα σωστός και μετρημένος στα λόγια σου. Αυτό μου αρέσει σε εσένα. Είσαι ένας σοβαρός πολιτικός άνδρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.