ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφορμή η επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν…

Στο στόχαστρο η Ακρίβεια

Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για την ακρίβεια στην χώρα, που εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και αν ούτως ή άλλως, η ακρίβεια είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, από τη στιγμή που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους πολλούς μήνες, αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται.

«Συγκλονιστικό το μέτρο αυτό, το οποίο ή υποδηλώνει την πλήρη ανικανότητά του ή επιδιώκει να κοροϊδέψει ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό», είπε, σε τόνο έμπλεο ειρωνείας ο Παύλος Χρηστίδης, για την επιστολή αυτή, τονίζοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο λαός έχει μία τεράστια δύναμη στα χέρια του, να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα, στις κάλπες. «Μπαίνει ο κόσμομς στο σούπερ μάρκετ για να πληρώσει και βγαίνει μετρώντας πόσες μέρες έχουν μείνει μέχρι το τέλος του μήνα», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος μίλησε για πληθωρισμό που παίρνει το εισόδημα των πολιτών, για συνταξιούχους που στις 17 του μήνα δεν έχουν χρήματα και για ζητήματα που τελικά, αφορούν τον κ.Μητσοτάκη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για κυβέρνηση που αντί να προστατεύει τους καταναλωτές από τα μεγάλα συμφέροντα της αγοράς, προστατεύει ακόμα και με νόμο, όσους τους παραπλανούν, έκανε λόγο ο αρμόδιος βουλευτής του κόμματος Γιώργος Νικητιάδης. «Ο κ.Μητσοτάκης θέλοντας για μία ακόμη φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων καταναλωτών, από τη μία ζητάει με επιστολή του στην Κομισιόν να παρέμβει για να πέσουν οι τιμές στην αγορά μετά από πέντε χρόνια δικής του διακυβέρνησης και από την άλλη, νομοθετεί για την κατάργηση ή και μείωση των προστίμων που ήδη υπήρχαν», είπε. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι καμία ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια που υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε καν να παρέμβει, αφού «το πρόβλημα βρίσκεται στο εντός της χώρας και διογκώνεται εξαιτίας μίας κυβέρνησης ανίκανης να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την ακρίβεια», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.