ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αθηναίων και ΕΛ.ΑΣ.

Χ. Δούκας: Για να σπάσουμε το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας είναι αναγκαία η σύμπραξη δυνάμεων

Ξεκινάει η συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. με κοινές περιπολίες και συντονισμένες δράσεις εντός του Δήμου Αθηναίων έπειτα από σχετικό μνημόνιο που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε: «Η σύνθετη φύση των προβλημάτων ασφάλειας στην πόλη μας καθιστά αναγκαία τη σύμπραξη δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα φαινόμενα παραβατικότητας. Με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλουμε να “σπάσουμε” το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στην πόλη μας. Ξεκινάμε κοινές περιπολίες, συντονισμένες δράσεις εντός του Δήμου, για να μπορέσουμε να εμφυσήσουμε καλύτερα το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε περιοχή της Αθήνας και ιδιαίτερα στις
“δύσκολες” γειτονιές. Είμαστε, πολύ ικανοποιημένοι γιατί το επόμενο διάστημα θα έχουμε στη φαρέτρα μας 180 νέους δημοτικούς αστυνομικούς. Θα παρουσιάσουμε, επίσης, μία εφαρμογή στο κινητό, που θα επιτρέπει στους πολίτες να στέλνουν άμεσα μηνύματα στους οικείους τους και στην ΕΛΑΣ, σε περίπτωση που αισθανθούν ότι κινδυνεύουν, προσδιορίζοντας μάλιστα και την τοποθεσία τους».

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Η ασφάλεια είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Είναι η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά, η πιο σημαντική πολιτική δράση ενός κράτους, μιας κυβέρνησης, ενός Υπουργείου απέναντι στους πολίτες. Θέλουμε ο κάθε πολίτης της Αθήνας, ιδιαίτερα σε σημεία που είναι τα πιο ευάλωτα λόγω ακριβώς της μεγάλης επισκεψιμότητας, να αισθάνεται ασφαλής. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα μπορούμε, με μια πολύ στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με αφορμή και το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου, να δώσουμε
στους πολίτες αυτής της πόλης τη δυνατότητα να ζήσουν ασφαλέστερα, να ζήσουν καλύτερα, τα παιδιά τους να είναι πιο ευτυχισμένα, να μπορούν να αξιοποιούν τους χώρους που είναι για κοινή δράση, να μπορούν να αξιοποιήσουν χώρους αθλητικούς και ό,τι άλλο παρέχει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε πραγματικά η Αθήνα να γίνει μια πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους, ασφαλείς και δημιουργικούς».

Αντικείμενο του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας είναι η προώθηση της συνεργασίας, ιδίως μέσω της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων για την επίτευξη κοινών στρατηγικών στόχων στα ακόλουθα θεματικά πεδία:

i. της ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της πόλης

ii. της προστασίας των υποδομών του Δήμου και της πόλης των Αθηνών

iii. της προστασίας και της προσβασιμότητας στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους

iv. της αντιμετώπισης της παραβατικότητας ,αποτροπής και της πρόληψης

v. της τροχονομίας (κίνηση - στάθμευση)

vi. της υποστήριξης των πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στην πόλη των Αθηνών

vii. της διαφύλαξης της οικονομικής, εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας της πόλης,

viii. τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου

Η συνεργασία των δύο Φορέων, δια των εποπτευόμενων υπηρεσιών τους, θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τις ακόλουθες δράσεις:

• Εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και της πόλης των Αθηνών μέσα από τη διενέργεια κοινών περιπολιών σε καθημερινή βάση (σε συγκεκριμένες περιοχές, με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού και αυξημένη παραβατικότητα, όπως (ενδεικτικά) οι περιοχές: Άγιος Παντελεήμων, Πλατεία Βικτωρίας, Κολωνός, οδός Αχαρνών, και λοιπά, στην υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας περιοχή του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

• Συνάντηση των εκπροσώπων των μερών σε εβδομαδιαία βάση για τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων.

• Συντονισμός δράσεων, ανταλλαγή πληροφοριών και κοινές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνδρομή, όταν κρίνεται αναγκαίο άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών [Διευθύνσεις Ηλεκτρολογικού, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, Πρασίνου & Αστικής Πανίδας και Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων].

• Διοργάνωση και υλοποίηση κοινών ενημερωτικών και επικοινωνιακών δράσεων για την πρόληψη και προστασία των πολιτών.

• Δημιουργία και λειτουργία Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Καθημερινότητας για την ασφάλεια σε επίπεδο Δήμου με ειδικό σχέδιο άμεσης παρέμβαση.

• Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις θα λαμβάνουν χώρα για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

• Διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων (τροχονομία), την αντιμετώπιση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κίνησης οχημάτων και πεζών, την διαφύλαξη της ασφάλειας και την κατ' αρμοδιότητα υποστήριξη εκδηλώσεων (αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις).

• Ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Μερών για θέματα ασφάλειας, εκδηλώσεων κ.λ.π.
https://facebook.com/CityofAthensOfficial/

https://www.cityofathens.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCX5CxaBSCrAJxQawnE1sKHw

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.