ΕΛΛΑΔΑ

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

Το πλοίο φαίνεται ότι έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης - Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές, έπεσαν ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Με τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα να κλιμακώνεται και την ένταση να ανεβαίνει ανησυχητικά στην περιοχή πλήττοντας το παγκόσμιο εμπόριο και την ελευθερία της ναυσιπλοίας, στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο που καταγράφει καταγράψει καρέ - καρέ τη στιγμή της επίθεσης στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα που αποτελεί και την έδρα των Χούθι.

Το βίντεο, που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, έχει τραβηχτεί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, και διακρίνονται τόσο το πλήρωμα όσο και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε καθεστώς πανικού να έχουν καταφύγει στη γέφυρα. Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που σημαίνει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης.

Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές, έχουν πέσει ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το χτύπημα, πλήρωμα και φρουροί διακρίνουν πλωτό σκάφος που τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος από τους Χούθι που προσκρούει στο κήτος του πλοίου προκαλώντας ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για τρεις ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.

Σε τρίτο βίντεο, που έχει τραβηχτεί την Παρασκευή, δύο μέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της διάσωσης από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.