ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γκασπάτσο καρπουζιού

Μία εξαιρετική συνταγή για γκασπάτσο καρπουζιού.

Υλικά

  • 4 κούπες καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κύβους, σε 2 δόσεις
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
  • 1 κ.σ. ξύσμα λάϊμ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πιπεριά Jalapeno, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε 3 κούπες καρπουζιού στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τες. Κόψτε το υπολειπόμενο καρπούζι σε μικρούς κύβους (περίπου 1,25 cm).

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε πολύ καλά τον πουρέ καρπουζιού, τον χυμό λάϊμ, το ξύσμα λάϊμ, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατεύοντας με μία κουτάλα προσθέστε την ντομάτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι, το Jalapeno και τους κύβους καρπουζιού. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να το σερβίρετε.

Σημειώσεις: Σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο (φρουτοσαλάτα) ή για κυρίως εάν συνοδευτεί με πίτα και χούμους.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.