ΕΛΛΑΔΑ

«Ούτε βήμα πίσω»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στηρίζουν σταθερά, με αγάπη και αλληλεγγύη, τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Η Ζωή και Αντιπροσωπεία της Πλεύσης Ελευθερίας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου, μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους συνηγόρους τους στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αποφασίστηκε η διατήρηση της προσωρινής διαταγής συνέχισης της εργασίας τους, δίνοντας ανάσα ζωής και εργασίας στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Στη διάρκεια της δίκης, η Κυβέρνηση παρενέβη διεκδικώντας να είναι διάδικος και εμφάνισε στο Δικαστήριο φωτογραφική αντισυνταγματική τροπολογία με την οποία επιχείρησε να καταργήσει τη δίκη και να ματαιώσει τον αγώνα των εργαζομένων, κλείνοντας τη ΛΑΡΚΟ.

Με την έξοδό της, μαζί με τους εργαζομένους, από τα Δικαστήρια η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Το Δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής. Αυτό δίνει μια ανάσα ζωής και εργασίας στους εργαζόμενους, αλλά και αποδεικνύει ότι απέναντί τους έχουν μια Κυβέρνηση που είναι διατεθειμένη να τους πετάξει στον δρόμο, να τους αφήσει χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς στέγη, προκειμένου να προωθήσει άλλα συμφέροντα και όχι το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον».

Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπου η Ζωή πρωτοστάτησε δίπλα στους εργαζομένους και στα παιδιά τους, εισπράττοντας μια συγκινητική και συγκλονιστική αποδοχή για την συμπαράσταση στον αγώνα τους. Μάλιστα, μπαίνοντας μπροστά στα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του Υπουργείου και την κρατούσαν κλειστή, άνοιξε την πόρτα και ζήτησε να γίνει δεκτή από τον Υπουργό η αντιπροσωπεία των εργαζομένων αλλά και να γνωστοποιηθεί με τίνος εντολή παρατάχθηκαν ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους. Μετά
από αυτό, αντιπροσωπεία των εργαζομένων έγινε δεκτή από τον Υπουργό.

Η Ζωή παρέμεινε στο σημείο μέχρι την αναχώρηση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, περιμένοντάς τους ξανά αύριο Πέμπτη στην Βουλή. «Η Πλεύση Ελευθερίας, εγώ προσωπικά, η Ευρωβουλευτής μας, όλη μας η Κοινοβουλευτική Ομάδα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, τους καλούμε και τους προσκαλούμε μέσα στη Βουλή, εκεί είναι το σπίτι τους, εκεί όπου δεν πατάνε οι Κυβερνητικοί Βουλευτές και την Πέμπτη δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω αν δεν αποσύρει η Κυβέρνηση αυτή τη ντροπιαστική νέα τροπολογία».

Από πλευράς Πλεύσης Ελευθερίας παρευρέθηκαν και στήριξαν τον αγώνα των εργαζομένων η Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής Μαρία Ζαχαρία και οι υπεύθυνοι εργασιακών Πάνος Χόνδρος και κινηματικής δράσης Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.

Η Ζωή είχε επισκεφθεί τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους στις 28/5/2024 στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μετά από πρόσκληση που της απηύθυναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, είχε επισκεφθεί όλους τους χώρους όπου παρέμεινε επί 4 ώρες, και είχε συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για όλα όσα αντιμετωπίζουν, την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ και τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται.

Είχε προηγηθεί συμμετοχή της σε εκδήλωση των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος στο Επιμελητήριο Αθηνών, στις 23/5/2024.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.