ΠΑΣΟΚ

Ποιοι ενδιαφέρονται για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ημερομηνία - κλειδί η 30η Ιουνίου και η συνεδρίαση της ΚΠΕ

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τελούν οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την Τετάρτη.

Και αν ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει παραπέμψει σε αυτήν για τον οδικό χάρτη των αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ και των πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αυτός είναι ο ένας μόνο λόγος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ο άλλος έχει να κάνει αφενός με τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας, αφετέρου με τα όσα θα ειπωθούν εκεί «προδίδοντας» τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι αυτή την ώρα, σοβαρά σκέφτεται να είναι υποψήφιος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, νέος σε ηλικία βουλευτής και πρώην Γραμματέας του κόμματος, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οργάνωση της υποψηφιότητάς του, εφόσον επιβεβαιωθεί, ανά την χώρα.

Τεράστια έκπληξη θα προκαλούσε το να μην είναι υποψήφιος ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του κόμματος, που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος και το 2021, ‘απέναντι’ στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ως ‘προάγγελος’ αναγγελίας υποψηφιότητας, θεωρήθηκε η προχθεσινή αποστροφή του λόγου του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα ότι «θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη.

«Έτοιμος για όλα», δηλώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι ‘είδαν’ ηγετικά χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις του Μιχάλη Κατρίνη και της Μιλένας Αποστολάκη στην κοινή συνεδρίαση του ΠΣ και της ΚΟ του κόμματος την Τετάρτη.

Ακόμα βεβαίως, είναι νωρίς, οι διαδικασίες δεν έχουν ανοίξει καν και ουδείς μπορεί να ξέρει πώς θα έχει το πολιτικό περιβάλλον εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ όταν αυτές θα ανοίξουν. Οπότε …ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.