ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου «μάς δίδαξε πώς επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις, χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια, αλλά με ενότητα»

Κασσελάκης για Ανδρέα Παπανδρέου: Η παρακαταθήκη του είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε

«Η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την συμπλήρωση 28 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Τόσο το τρίπτυχο της "Εθνικής Ανεξαρτησίας - Λαϊκής Κυριαρχίας - Κοινωνικής Απελευθέρωσης", όσο και η προοδευτική "Αλλαγή", δεν ήταν συνθήματα κενά περιεχομένου», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Εξέφραζαν μια λαϊκή, εθνική ανάγκη που παραμένει και σήμερα όσο ποτέ επίκαιρη. Και σήμερα συμπυκνώνονται στην "πατριωτική Αριστερά". Ο δρόμος που άνοιξε ο Ανδρέας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος, αν και πολλοί από τους επιγόνους του τον ξέχασαν. Η Αλλαγή, η εθνική συμφιλίωση, ο προοδευτικός κόσμος στην εξουσία».

Στη δήλωσή του αναφέρει ακόμη: «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση. Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Του πολιτικού οραματιστή της μεγάλης προοδευτικής "Αλλαγής". Πιο επίκαιρος παρά ποτέ, μάς δίδαξε πώς επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις, χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια, αλλά με ενότητα. Πώς τελικά ο λαός είναι εκείνος που οδηγεί στις συγκλίσεις και όχι τα κλειστά γραφεία. Ένωσε το βενιζελογενές κέντρο, την εαμική αριστερή παράδοση, τη γενιά του 114, το ΠΑΚ, γεννώντας το κίνημα εκείνο που τότε εξέφραζε τη λαϊκή πλειοψηφία, τους αποκλεισμένους, τους μη προνομιούχους, τους διωκόμενους από το κράτος της Δεξιάς.

Στην άσκηση της πραγματικής πολιτικής έδειξε ότι μπορείς να λειτουργείς αδέσμευτα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το δίκιο των λαών όντας μέλος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο Γιάσερ Αραφάτ ήταν ο πρώτος ηγέτης που επισκέφθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Αθήνα. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που οικοδόμησε σχέσεις φιλίας με τον αραβικό κόσμο.

Έργα του η εθνική συμφιλίωση, η συνεχής θεσμική και κοινωνική προσπάθεια για ισότητα των δύο φύλων, η στήριξη των μη προνομιούχων, το ΕΣΥ. Η απελευθέρωση κοινωνικών ομάδων που η συντήρηση του κράτους της Δεξιάς κρατούσε δέσμιες.

Η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου απέδειξε ότι, όταν η σκέψη είναι βαθιά και η βούληση ισχυρή, το να απευθύνεσαι στους πολίτες με απλά και κατανοητά λόγια, κάθε άλλο παρά συνθηματολογία ή λαϊκισμός είναι».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Γιάννη Περγάμαλη ,
  έσενα σε στέλνει σαν γενόσημο της η Μαργαρίτα Βερύκιου για να λες τα ίδια και τα ίδια που ήδη έχει πει Χίλιες φορές εδώ μέσα με την πρόστυχη γλώσσα που χρησιμοποιεί …. Η Ματγαρίτα.
  Υπενθημιζοντας μας ότι είναι λεσβία η ίδια, αφού ποτέ της δεν το αρνείται
  αλλά τουναντίον χρησιμοποιεί τον τρόπο τους ..
  Ακόμη, ότι ήθελε τον Σημιίτη στο στυμβαν των Ιμιων να είχε κυριξει πόλεμο στους Τούρκους και έτσι να είχαμε χάσει τα μισά νησιά μας
  Στον.Αιγαίο , όπως έγινε τελικά. Με την Κύπρο μας.
  Ο Σημιτης όμως και η διακυβερνησης του μας προστάτευσε με την διεθνή διπλωματία .
  Η στρατιωτική Χούντα και η δικτατορία των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ που λάτρεψε η Μαργαρίτα είχε ήδη χάσει την μισή Κύπρο μας .
  Μας έχει δηλωσει επίσης από πάνω ότι έχει 4-5 πολιτελη αυτοκίνητα τα οποία δεν μας λέει πως καταφέρνει να συντηρεί με την μικρή της συντ@ξη μιας υπαλλήλου σε φορετεχνικο γραφείο.
  Μήπως η δι@κυβερνησης του Σημίτη την τσιμπιές κάπου για κάτι παράνομο κ@ι έκτοτε τον εκ@νε Αβουρή ;
  Έχεις λοιπόν εσύ γενόσημο της να υποστη4ιξεις τις κατηγορίες της !
  Να μας πεις το γιατί ο Οτσαλάν έχει σαν φίλο και προστάτη τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερτογαμν και έτσι συντελείται η προδοσία των αγώνων των συμπατριωτών του Κούρδων για ελευθερία ;

 2. Δεν υπήρξε καμία Εθνική συμφιλίωση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος αυτός για να πετύχει τους σκοπούς του, έσπειρε τον Εθνικό διχασμό μεταξύ των Ελλήνων μιλώντας για προοδευτικές δυνάμεις και για δεξιά. Αυτός έδωσε συντάξεις σε κάποιους ξεφτίλες που το έπαιζαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από την ΔΕΗ, το ΝΑΤ, το Ταμείο Συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ, της Εμπορικής και της Εθνικής Τράπεζας. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να φουντάρουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία της Ελλάδας. Επικίνδυνος και καταστροφικός πολιτικός. Το μόνο κοινό που μπορεί να έχει ο Κασελάκης με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ότι μας τους έστειλε και τους δύο,η Αμερική, προφανώς για να εξυπηρετήσει πρώτα τα δικά της συμφέροντα.

 3. Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος ηγέτης της αριστεράς , της προόδου με δικαιοσύνη για όλους , και της Συμφιλίωσης του λαού μας ,
  ο Μεγάλος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου ,
  θα κατατρόπωνε το «γλύψιμο του Κασσελάκη »και θα του καταλόγιζε την καπιταλιστική
  του νοοτροπία.
  Βάση της οποίας επλούτισε, Υπηρετώντας το πρόστυχο κέρδος της Γκόλνμαν Σακς …
  και ότι αλλο διμηουργησε
  Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος ηγέτης της αριστεράς , της προόδου με δικαιοσύνη για όλους , και της Συμφιλίωσης Του λαού μας , ο Μεγάλος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου ,
  θα κατατρόπωνε το «γλύψιμο του Κασσελάκη »και θα του καταλόγιζε καπιταλιστική νοοτροπία.
  Βάση της οποίας επλούτισε Υπηρετώντας το πρόστυχο κέρδος της Γκόλνμαν Σακς …
  και ότι αλλο διμηουργησε στο αμερικάνικο Χρηματιστήριο για τον εαυτόν του, χωρίς να δηλώνει το πόθεν εσχες του πρόθυμα , όπως αρμώζει σε τίμιους πολιτικούς.
  Υποθέτω επίσης, ότι ναι μεν , δεν θα τον ένοιαζαν οι σεξουαλικες του ασχολίες ή οι ανωμαλίες του Στέφανου ,
  αλλά ούτε και αυτός όπως κι γώ και η μέγιστη λαϊκή πλειοψηφία θα θεωρούσε την διαφορετηκοτητα του αυτήν από την γενική λογική πρακτική και την διαιώνιση της ανθρωπότητας , ή την διατήρηση του Πληθυσμού μας.Σαν το πολιτικό του Ατού !
  Αυτό που προσπαθεί δηλ . να περάσει ο πρόεδρος του Σύριζα στον ελληνικό Λαό σήμερα .
  Υποθέτω επίσης, ότι ναι μεν , δεν θα τον ένοιαζαν οι σεξουαλικες του ασχολίες ή οι ανωμαλίες του Στέφανου , αλλά ούτε και αυτός όπως κι γώ και η μέγιστη λαϊκή πλειοψηφία θα θεωρούσε την διαφορετηκοτητα του αυτήν από την γενική λογική πρακτική και την διαιώνιση της ανθρωπότητας , ή την διατήρηση του Πληθυσμού μας.
  Σαν το πολιτικό του Ατού
  Αυτό που προσπαθεί δηλ . να περάσει ο πρόεδρος του Σύριζα στον ελληνικό Λαό σήμερα .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.