ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα»

Ν. Χαρδαλιάς: Οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Την απόφαση, για την εξυγίανση βεβαρυμμένων τομέων της Περιφέρειας Αττικής και την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της, αλλά και τις εκτιμήσεις του για τις ευρωεκλογές αναπτύσσει ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» με αφορμή την επίσκεψή του, στην έκθεση Collision Tech Conference (από 17 έως 20 Ιουνίου, στο Τορόντο) για την προώθηση της νεοφυούς ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα και αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Χαρδαλιάς εκφράζει τη θλίψη του για την αποχή και την άνοδο της Ακροδεξιάς ενώ χαρακτηρίζει «πολύ θετικό και ευχάριστο» γεγονός την επιτυχία της επιστολικής ψήφου. Ως προς «το μήνυμα - προειδοποίηση», όπως σημειώνει αυτό είναι σαφές: οι πολίτες εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο ζητούν ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες σε όλα όσα αφορούν την καθημερινότητά τους. Επίσης υπογραμμίζει την πίστη του στον πρωθυπουργό ο οποίος όπως επισημαίνει «έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ο πρώτος που μπορεί και αποκωδικοποιεί τα μηνύματα» των πολιτών και να δρομολογεί διορθωτικές κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, τον ανώτερο αυτοδιοικητικό φορέας, ο κ Χαρδαλιάς, τονίζει ότι πρέπει να αναδειχθεί η μητροπολιτηκότητα γι' αυτό και «το πρώτο που έκανα μόλις ανέλαβα καθήκοντα, ήταν να ζητήσω αρμοδιότητες για κρίσιμα θέματα από την κεντρική εξουσία, ώστε να ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και από τη μάχη του κυκλοφοριακού μέχρι την αναγέννηση των χώρων πρασίνου και την τουριστική ανάπτυξη η Περιφέρεια να είναι παρούσα και να λογοδοτεί απέναντι σε κάθε πολίτη της Αττικής».

Εξάλλου στο πλαίσιο αυτό τον περασμένο Μάρτιο, έγινε η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Παλαιά Βουλή», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ερωτηθείς ο περιφερειάρχης για την αιφνίδια επιχείρηση εξυγίανσης στην Υπηρεσία Μεταφορών, παρατήρησε ότι μετακινήθηκαν άμεσα 50 εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, καθώς και όσοι βαρύνονται με ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα. Και επανέλαβε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, όλες οι διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και θα γίνεται υποχρεωτική και η κατ' οίκον παράδοση, μέσω courier, (διπλωμάτων, αδειών οδήγησης και Ι.Χ. πινακίδων), με έξοδα της Περιφέρειας.

Σχετικά με τη τουριστική ανάκαμψη της Περιφέρειας ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στην ακτινοβολία της Αττικής και στην προσπάθεια αυτή «υπολογίζουμε πολύ στη δική σας βοήθεια», των ομογενών από τους οποίους ζήτησε να διαφημίσουν την Αττική.

Τέλος αναφορικά με τους στόχους της συμμετοχής στην έκθεση Collision Tech Conference, ο περιφεριάρχης Αττικής σημειώνει ότι η Περιφέρεια, μαζί με το ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) και το Enterprise Greece, θα δείξουν τις «πρωτότυπες ιδέες των λαμπρών μας ελληνικών start-up, παρουσιάζοντας το δικό μας «brain power». Αυτό δηλαδή που θα μας οδηγήσει στο brain gain, αφήνοντας πίσω μας, σαν μια κακή ανάμνηση, το brain drain.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.