ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σίγουρα αυτή που θα αξιολογήσει τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης είναι η αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες»

Π. Μαρινάκης: Κυρίαρχη προτεραιότητα της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ

«Η αριθμητική επίδοση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έδωσε στοιχεία από σχετική ανάρτηση του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη επισημαίνοντας ότι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024 διενεργήθηκαν περίπου 175.00 χειρουργικές επεμβάσεις, ένας αριθμός που όχι μόνο επαναφέρει τα προηγούμενα στάνταρ αλλά τα ξεπερνά σημαντικά σε σχέση με το έτος 2019. «Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και ο εκσυγχρονισμός του είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε.

«Η ανακοίνωση της Eurostat για τον πληθωρισμό κατά το μήνα Μάιο επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα για την ανάσχεση του πληθωρισμού που έλαβε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας ήδη έχουν σταδιακά αρχίσει να αποδίδουν. Η ακρίβεια είναι πράγματι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλα τα νοικοκυριά και γι αυτό έχουμε κάνει μια σειρά παρεμβάσεων στην αγορά και την εφοδιαστική αλυσίδα προκειμένου να μετριάσουμε τις συνέπειές της. Ο πληθωρισμός στη χώρα μας κατέγραψε μια σημαντική πτώση από το 3,2% του Απριλίου στο 2,3% το Μάιο και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2021. Η Ελλάδα έχει τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι αντίθετα στην ευρωζώνη ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε από το 2,4% τον Απρίλιο στο 2,6% το Μάιο. Πτώση καταγράφει και ο πληθωρισμός τροφίμων ο οποίος αφορά άμεσα τα νοικοκυριά. Όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, στην Ελλάδα μειώνεται από το 4,8% στο 2,4%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας από τον Ιούλιο του 2021».

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό: «Έχουμε πει πολλές φορές πως τα θετικά νέα για την οικονομία της χώρας, θέλουμε να μεταφράζονται σε μέτρα που θα βελτιώσουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών. Και σε αυτή μας τη δέσμευση θα μείνουμε προσηλωμένοι, με στόχο ως το τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 Euro και ο μέσος μισθός στα 1500 Euro».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «ξεπέρασε τις 150.000 ο αριθμός των επιστολικών ψήφων που έχουν ήδη παραληφθεί από το κέντρο διαλογής στο Περιστέρι, με το ποσοστό της ενσωμάτωσης να έχει ξεπεράσει συνολικά το 70%. Οι εντός επικράτειας εκλογείς που επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο μπορούν έως και σήμερα να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα των συμβεβλημένων εταιρειών ταχυμεταφοράς και να ταχυδρομήσουν το ψηφοδέλτιό τους διασφαλίζοντας εγγυημένη παράδοση».

Είπε επίσης πως «χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομική επιχείρηση σε ισόγειο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την 8η Νοεμβρίου 2023. Είναι μια ακόμα επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε συνέχεια όσων έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στην Νομική Σχολή Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και σε Πανεπιστήμια της Αττικής.

Οι χώροι των Πανεπιστημίων παραδόθηκαν εκεί που ανήκουν, στους φοιτητές και τους καθηγητές», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως η τήρηση του νόμου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε όπου υπάρχουν παράνομες πράξεις».

Ανέφερε ακόμη πως «ξεκίνησε χθες η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο ‘Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025' της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία». Συμπλήρωσε πως «οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον Αύγουστο, αντίστοιχα αυξημένες κατά 20% είναι οι επιδοτήσεις και για τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα».

Επίσης τόνισε ότι «συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση η συμμετοχή στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες, με συνολικά περισσότερες από 11.400 εγγραφές».

Επεσήμανε ότι «η ανεργία έχει μειωθεί από το 17,4% σε σχεδόν 10% τα τελευταία χρόνια ενώ η μείωση είναι σημαντική και στις γυναίκες και τους νέους, δύο δείκτες που στο παρελθόν δυστυχώς ήταν ιδιαιτέρως αυξημένοι».

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαρινάκης είπε πως «παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο τρίτος κύκλος του προγράμματος ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά' προϋπολογισμού 33 εκατ. Ευρώ. Αφορά την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, τρικύκλων και ποδηλάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα» και επεσήμανε πως «κύριο χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η εισαγωγή αυξημένης ανώτατης επιδότησης για φυσικά πρόσωπα, στις 9.000 ευρώ, η οποία αν συνδυαστεί και με την αύξηση της επιδότησης για απόσυρση παλαιού οχήματος, η οποία είναι πλέον 2.000 ευρώ, το συνολικό ποσό φτάνει τις 11.000 ευρώ»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού επισημαίνοντας: «Αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Θεσσαλονίκη, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της πόλης.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, θα μεταβεί στην Γαλλία, όπου θα παρευρεθεί στην Διεθνή Επετειακή Τελετή για την συμπλήρωση 80 ετών από την απόβαση στην Νορμανδία.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος».

«Σίγουρα αυτή που θα αξιολογήσει τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης είναι η αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες»

«Αυτό, που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν πόθεν έσχες, αλλά ένα μονοσέλιδο excel το οποίο επέδειξε μετά από πολλές παλινωδίες στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σόου. Υπάρχει μία παραβίαση της νομοθεσίας καθώς σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να είχε αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από το τέλος του 2023, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, όχι εμάς. Επίσης, από όσα παρουσίασε τα νούμερα δεν βγαίνουν, και δεν προκύπτει επιβεβαίωση του ισχυρισμού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του, πως διάγει το βίο που διάγει, ο οποίος δεν ποινικοποιείται, αλλά είναι αλήθεια πως οι αριθμοί δεν βγαίνουν. , σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας, δε σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για παραμύθι, που δεν έχει δράκο και μίλησε για παιδαριώδη αντιπερισπασμό με ζητήματα, που αφορούν στον πρωθυπουργό και είναι λυμένα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει κατά το νόμο και όχι σε ομιλίες πόθεν έσχες επί 20 χρόνια και το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό. Ανασύρουν θεωρίες συνωμοσίας και ψευδή δημοσιεύματα από το παρελθόν, έχουν έμφυτη τάση στην εξαπάτηση τους .Καλώ να υποδείξουν ποια είναι τα 39, 40 ή 42 - αλλάζουν ανάλογα με το δημοσίευμα - ακίνητα του πρωθυπουργού, μπερδεύουν τα αγροτεμάχια με τα ακίνητα». Ο κ. Μαρινάκης επανήλθε κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ γυρνάει σε όλη την Ελλάδα και κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ο ίδιος δεν μας είχε πει την πραγματικότητα και η χθεσινή παρουσίαση της περιουσιακής του κατάστασης μας γέννησε περισσότερα ερωτήματα. Απάντησε δε πως η διαδικτυακή καμπάνια της ΝΔ γίνεται με βάση το κονδύλι από την ευρωπαική νομοθεσία και είναι πλήρως δηλωμένο, ενώ σε ερώτηση για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο επικοινωνιακός σύμβουλος, Σταν Γκρίνμπεργκ, ο κ. Μαρινάκης απήντησε πως πληρώνεται βάσει συγκεκριμένης σύμβασης με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και έκανε λόγο για «αστεία καραμέλα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.