ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία

Ποιες είναι οι βασικές θέσεις του μανιφέστου των Συντηρητικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών

Ξεκάθαρο Σχέδιο. Τολμηρή Δράση. Ασφαλές Μέλλον. Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο κινείται το μανιφέστο των Συντηρητικών όπως το παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Βρετανός πρωθυπουργός και ηγέτης των Τόρις, Ρίσι Σούνακ.

Μεταξύ άλλων το εν λόγω κείμενο δίνει έμφαση στις περικοπές φόρων, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Ο Ρίσι Σούνακ υποσχέθηκε πως αν η Συντηρητικοί ξανακερδίσουν τις εκλογές θα μειώσει τις εισφορές εθνικής ασφάλισης κατά 2%, θα μειώσει τους φόρους για την αγορά πρώτης κατοικίας αλλά και τους φόρους που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πρόκειται για οικονομικές παροχές που θα στοιχήσουν πάνω από 20 δισ. ευρώ στο βρετανικό δημόσιο τα επόμενα πέντε χρόνια. Χρήματα που όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός θα εξασφαλιστούν από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και την εξοικονόμηση πόρων από συμβούλους.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας το οποίο αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα, το μανιφέστο των Συντηρητικών υπόσχεται ότι θα κτιστούν 40 νέα νοσοκομεία στην Αγγλία και θα προσληφθούν περισσότεροι γιατροί. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια υπόσχεση είχαν δώσει οι Συντηρητικοί και προεκλογικά το 2019.

Για την ασφάλεια της πόλης οι Συντηρητικοί υπόσχονται την πρόσληψη 8.000 αστυνομικών «έναν για κάθε γειτονιά ώστε να μειωθεί η αντικοινωνική συμπεριφορά μέσω εντατικοποίησης της καθημερινής αστυνόμευσης», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Για τη μετανάστευση υπόσχεται ότι κάθε χρόνο θα μειώνεται στο μισό και πως οι πτήσεις προς τη Ρουάντα με παράτυπους μετανάστες θα ξεκινήσουν κανονικά τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.