ΠΑΣΟΚ

Όσα έγιναν χθες στην κοινή συνεδρίαση ΠΣ και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ζητούν εκλογές

Ραντεβού την άλλη Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) έδωσε στα μέλη των οργάνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά από μία οκτάωρη συνεδρίαση χθες, από κοινού του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του στην Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης, φάνηκε ότι η πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου στην ΕΡΤ και δη η αναφορά του σε διαγραφές για όσους εξακολουθήσουν στη λογική της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου την επομένη των αποφάσεων της ΚΠΕ, κάθε άλλο παρά περιόρισε τις εισηγήσεις για προσφυγή σε πρόωρες εσωκομματικές κάλπες. Κάθε άλλο. Χθες, του ασκήθηκε δριμεία κριτική για αυτές τις αναφορές, ενώ πολλαπλασιάστηκαν αίφνης τα στελέχη του κόμματος που ζητούν εκλογές για την ηγεσία του.

«Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, που προκάλεσε τον πρόεδρο αν δεν μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, με διάλογο, να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες, με εκλογή ηγεσίας από τη βάση».

Ότι «η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές», είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που έθεσε και εκείνος θέμα συντεταγμένης διαδικασίας εκλογής προέδρου το φθινόπωρο, ενώ «τοξική» χαρακτήρισε τη συνέντευξη Ανδρουλάκη η Νάντια Γιαννακοπούλου, ζητώντας η συζήτηση για τα πολιτικά συμπεράσματα να οδηγήσει σε εκλογές, σε «εύλογο χρόνο», δηλαδή το φθινόπωρο.

Εκλογές ζήτησαν ακόμα ο Παύλος Γερουλάνος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο Πέτρος Ευθυμίου, ενώ να προηγηθεί πολιτική διαδικασία της κάλπης, ζήτησε ο Στέφανος Παραστατίδης.

Κριτική, ασφαλώς άσκησαν και στελέχη που δεν έθεσαν ευθέως θέμα εκλογών, όπως ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Φίλιππος Σαχινίδης, οι αναφορές του οποίου πάντως, υπήρξαν ιδιαίτερα σκληρές, καθώς δε δίστασε να παρομοιάσει τον Νίκο Ανδρουλάλη με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αντίθετα, τον Νίκο Ανδρουλάκη στήριξαν ανοιχτά ο Δημήτρης Μάντζος και ο Μανώλης Χνάρης, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε μία κατά το δυνατόν ενωτική πρόταση προς την ΚΠΕ αφού πρώτα συνθέσει τις απόψεις που ακούστηκαν χθες.

Την ίδια ώρα πάντως, το δικό του ‘παρών’ δήλωνε τρόπον τινά ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, δηλώνοντας από την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι : «Θέλω ο χώρος στον οποίο πάντα ανήκω, θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.