ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα ανέφερε στην ΚΟ του κόμματος

Στ. Κασσελάκης: Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός δεν υπάρχει

Την πρώτη ομιλία του μετά τις ευρωεκλογές 2024 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχώρησε σε μία πρώτη εκλογική αποτίμηση των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και παρουσίασε τα επόμενα βήματα του κόμματος.

«Τα μηνύματα της κάλπης είναι ηχηρά. Η ΝΔ υπέστη μια καθίζηση. Πρωτοφανή σε σχέση με τη χρονική περίοδο μέσα στην οποία συνέβη. Έχασε 1,2 εκατ ψήφους από τις κάλπες του 2023. Έναν μόλις χρόνο από τις εθνικές εκλογές. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΝΔ κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό ψήφων στην ιστορία της», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης και συνέχισε: ««Είμαι περήφανος που εμείς με θετική ατζέντα και σκληρή αντιπολίτευση καταφέραμε να καταρρίψουμε το αφήγημα του 41%, του παντοδύναμου πρωθυπουργού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.

«Η ΝΔ κατακρημνίστηκε. Με λίγα λόγια, προχωράμε μπροστά. Πρέπει όμως να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι σοβαρό που τίθεται στον δημόσιο διάλογο. Μια φαντασιακή λαϊκή εντολή να ενωθούμε με άλλα δημοκρατικά κόμματα για να κερδίσουμε την κυβέρνηση. Επειδή έχω κρατήσει τον λόγο μου και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω. Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από τη βάση προς την κορυφή. Το να κλειστούμε σε ένα γραφείο 3-4 πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουμε σε ένωση, είναι απλά λάθος γιατί μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους», διεμήνυσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει ένας από μηχανής θεός δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές «με ανέδειξε ως τον μεγάλο αντίπαλο της ΝΔ».

«Παροτρύνω τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν μαζί μας για την παραγωγή προτάσεων νόμου», είπε στη συνέχεια.

«Σε αυτό το μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς δεν θα υπάρχουν αποχές από ζητήματα ηθικής που ανήκουν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, όπως η ισότητα στον γάμο ή η άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης. Η σωστή πλευρά της Ιστορίας αγαπητοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ και όλων των προοδευτικών κομμάτων αναζητά το σπίτι της», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη τριετία. Μια τριετία εντυνόμενης ασυδοσίας. Μια τριετία που θα χαθεί το τελευταίο σωσίβιο του ταμείου ανάκαμψης. Μια τριετία που οι κερδοσκόποι θα γλεντάνε μαζί με τις τράπεζες. Προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να πείσουν τους πολίτες ότι όλοι ίδιοι είναι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την ομιλία του Στ. Κασσελάκη:

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.