ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως και θέμα ηγεσίας θέτουν κορυφαία στελέχη του κόμματος…

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τα ‘μαχαίρια’ βγήκαν ήδη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με το ένα μετά το άλλο στέλεχος να παραδέχεται δημόσια ή μη, ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν ήταν καλό, παραπέμποντας άλλοι σε μία συζήτηση στα όργανα και θέτοντας δημοσίως άλλοι ως και θέμα ηγεσίας.

Το πιο «άγριο» σκηνικό μέχρι αυτή την ώρα, ήταν το μπρα ντε φερ μεταξύ Νάντιας Γιαννακοπούλου και Παναγιώτη Δουδωνή, μέσα από διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραδέχθηκε δημόσια ότι θα πρέπει όλα να συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, ο νεαρός βουλευτής Επικρατείας την κατηγόρησε περίπου ότι είχε έτοιμη τη δήλωση από πριν και πως δεν βγήκε καν το αποτέλεσμα που επιθυμούσε η κ.Γιαννακοπούλου, αφού το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του. Πρότεινε μάλιστα αντί να ασχολούνται επί οκτάμηνο με το να απαντούν στην βουλευτή, να ασχοληθούν και με κάτι σοβαρό, όπως η συγκρότηση μίας κεντροαριστερής παράταξης. «Δε θέλω να σχολιάσω απαράδεκτες δηλώσεις. Ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ δεν ποδηγετείται», ήταν η άμεση ανταπάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, που υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα και ως τέτοιο θα συζητήσει έτσι και αλλιώς τα συμπεράσματα της πορείας του, όπως αποκρυσταλλώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πάντως, ότι ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα, υποστήριξε ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ότι «θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα», σημείωσε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μία «ανοιχτή πολιτική συζήτηση», τόσο για την αποτίμηση του αποτελέσματος, όσο και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα, ζήτησε από την πλευρά του και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ότι δεν πέτυχε τον στόχο του για κατάκτηση της δεύτερης θέσης σημείωσε για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, που παρότι παραδέχθηκε μία αύξηση των ποσοστών του, ζήτησε γενναίες κινήσεις στην Κεντροαριστερά. Έφερε μάλιστα (Παραπολιτικά 90,1) δύο παραδείγματα, από τη μία το παράδειγμα του 2017, οπότε η Φώφη Γεννηματά έθεσε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το όνομα του κόμματος, αλλά και τον πρόεδρο, και από την άλλη το ‘μοντέλο Δούκα’ στην Αθήνα, ως ένα παράδειγμα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων του χώρου.

Να μπει τέλος στον κατακερματισμό του χώρου και να επιχειρηθεί η συνένωσή του σε ένα κοινό σχήμα μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, προκειμένου να διεκδικήσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ζήτησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. O Καστανίδης φέρνει μια από τις καθαρότερες και μια από τίς πλεον δημοκρατικές – προοδευτικές λύσεις για το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής στις εφαρμογές που εισηγείται να βρεθεί πάλι στο ύψος του .
  Το 60% της αποχής του Ελληνικου Λαού που από τις κάλπες την περασμένη Κυ4ιακή μας επιβεβαιώνουν Αυτό .
  Το ίδιο και ο τρόπος του Ανδρουλάκη να του έχει στερήσει τόσο απαίσια και Λανθασμενα την βουλ3ττική του έδρα στις προηγουμενες εθνικές Εκλογές ..

 2. ΜΡ 19:36 11/06/2024

  Συντροφιά, ‘η τώρα ‘η ποτέ, εάν δεν κάνετε κάτι πολύ αποφασιστικό και πάτε έτσι στις επόμενες εκλογές, θα είναι και το τέλος σας. Το λάθος που κάνατε να το διορθώσετε αμεσα. Ποιο είναι? Το γνωρίζετε όλοι σας.

 3. Νικ 11:23 11/06/2024

  Μίλησε και η μούμια ο Καστανίδης,ο αόρατος,αυτος που φοβήθηκε να παρει θεση στις απολύσεις στο Μακεδονία tv στη Θεσσαλονίκη!!! Η ντροπή του ΠΑΣΟΚ..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.