ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικά η συνέντευξή της

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Kontra Channel: «Δεν θα ξεπλύνουμε πρόσωπα τα οποία έχουν βαρύτατες ευθύνες»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Kontra 24» και την Αναστασία Γιάμαλη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία της Πλεύσης Ελευθερίας, τις πολιτικές εξελίξεις και το πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Απαντώντας στην ερώτηση περί κοινοβουλευτικών συμπράξεων, η Ζωή είπε: «Η Πλεύση Ελευθερίας όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει το δικό της στίγμα και έχει χτίσει ένα διαφορετικό υπόδειγμα αντιπολίτευσης. Δεν είναι το παλαιοκομματικό παράδειγμα των δημοσίων σχέσεων, των ισορροπιών δυνάμεων, των εσωτερικών συγκρούσεων και των πισώπλατων μαχαιρωμάτων. Είναι το παράδειγμα της παρουσίας μέσα στη Βουλή, της αγωνιστικότητας, της μάχης, του κοινοβουλευτικού ακτιβισμού, της κοινοβουλευτικής υπεράσπισης της κοινωνίας και σε αυτή την διαδρομή κλείνουμε την
άλλη βδομάδα ένα χρόνο μέσα στη Βουλή».

Για τις πολιτικές εξελίξεις και τα «προσκλητήρια» απάντησε: «Εγώ και η Πλεύση Ελευθερίας δεν είμαστε σε ένα περίκλειστο περιβάλλον και εννοείται ότι για κάθε θέμα, το οποίο αξίζει να συζητηθεί, όπως είναι, ας πούμε, η κατάθεση πρότασης για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, που πρέπει να κατατεθεί, η Πλεύση Ελευθερίας δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών, έχουμε 6 Βουλευτές. Βεβαίως προσκαλούμε και τον κύριο Κασσελάκη και τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Κουτσούμπα, προσκαλούμε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που
προηγουμένως έχουν ταχθεί σε αυτήν την διαδικασία, να συμπράξουμε. Από εκεί και πέρα, αν με ρωτάτε εάν πρόκειται εμείς να συμπράξουμε σε οποιοδήποτε σχήμα, το οποίο θα ξεπλύνει πρόσωπα τα οποία έχουνε βαρύτατες ευθύνες, πολιτικές ευθύνες και πολλά έχουν και ποινικές ευθύνες, για τη διαχείριση της διακυβέρνησης της χώρας, της τύχης της χώρας, των οικονομικών της χώρας, των ανθρώπινων ζωών», ενώ για την πρόσφατη τοποθέτηση του Νίκου Παππά ξεκαθάρισε πως «με τον κύριο Παππά δεν θα μπω ποτέ σε κανένα ψηφοδέλτιο».

Η Ζωή τοποθετήθηκε ακόμη για το πρόσφατο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο οποίο εμπλέκεται γνωστός δικηγόρος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι είναι εντελώς υποκριτική η εντελώς όψιμη παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, διότι εδώ έχουμε πραγματικά, έχουμε κάνει τα πάντα. Εγώ προχθές κατέθεσα την 21η επίκαιρη ερώτηση προς τον κύριο Μητσοτάκη για το αν και πότε σκοπεύει να ποινικοποιήσει τις γυναικοκτονίες ως αυτοτελές κακούργημα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.