ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ενισχύεται η κυβερνοασφάλεια κρίσιμων δομών και φορέων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας δομών και εποπτευόμενων φορέων του, υλοποιεί τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό «Δράσεις για την Ενίσχυση της Ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων του Δημοσίου Τομέα». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 82.393.548,39 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της κυβερνοανθεκτικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, καθώς διαχειρίζονται και λειτουργούν κρίσιμες υποδομές εθνικής σημασίας.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν μια σειρά δράσεων σε επίπεδο χρηστών, διαδικασιών και τεχνολογικών υποδομών, με στόχο τη θωράκιση των κρίσιμων υποδομών, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων και την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα προστασίας δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό προβλέπονται:

Υπηρεσίες Security Operation Center (SOC) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των πληροφοριακών συστημάτων.

Αγορά εξοπλισμού για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Εξειδικευμένο λογισμικό προστασίας δεδομένων.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διαμόρφωση πολιτικών ασφαλείας έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

Ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τεύχος του διαγωνισμού στον παρακάτω σύνδεσμο: https://mindigital.gr/wp-content/uploads/2024/07/merge_CYBER_SECURITY_24PROC0150708552.pdf

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.