ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μυτιλήνη

Ένοχοι 21 κατηγορούμενοι για «πογκρόμ» κατά μεταναστών και προσφύγων τον Απρίλιο του 2018

Ένοχους πρωτόδικα έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, 21 από τους 26 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο λεγόμενο πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, τον Απρίλιο του 2018.

Έξη χρόνια και δυο μήνες μετά την τέλεση των αδικημάτων, το δικαστήριο καταδίκασε:

Δύο εκ των κατηγορουμένων σε ποινή φυλάκισης έξι ετών κατά συγχώνευση ο καθένας για τα αδικήματα της απειλής και της τελεσθείσας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά προσφύγων (και τα δυο αδικήματα με την επιβάρυνση των ρατσιστικών κινήτρων) και για τα αδικήματα της διακεκριμένης διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για επιθέσεις σε αλληλέγγυους, αστυνομικούς κλπ.

Δυο εκ των κατηγορουμένων σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και εννέα μηνών κατά συγχώνευση ο καθένας για το αδίκημα της τελεσθείσας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά προσφύγων (με την επιβάρυνση των ρατσιστικών κινήτρων) και για τα αδικήματα της διακεκριμένης διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για επιθέσεις σε αλληλέγγυους, αστυνομικούς κλπ.

Στους παραπάνω οι ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή και είναι εξαγοράσιμες έναντι πέντε ευρώ την ημέρα.

'Αλλοι 16 εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για απλή διατάραξη κοινής ειρήνης και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον καθένα, ενώ σε έναν για το ίδιο αδίκημα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με το δικαστήριο να αναγνωρίζει και μόνο σε αυτόν ελαφρυντικό, αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Τέσσερις από τους κατηγορουμένους αθωώθηκαν και σε μία έπαυσε η δίωξη λόγω θανάτου της.

Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη επιβάλλονται ποινές με τη σύνθεση του δικαστηρίου να αναγνωρίζει ρατσιστικά κίνητρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.