ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Δούκα στα περί …καταστατικού κωλύματος

Με …ντιμπέιτ στον δρόμο προς τις πράσινες κάλπες

Μπορεί οι επτά -ως τώρα- υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, αντιπαρατιθέμενοι κυρίως στα τηλεοπτικά πλατό μέχρι σήμερα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους έχουν γίνει ήδη σαφείς. Αντίθετα, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει μόνο εφόσον διεξαχθεί τελικά το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ μεταξύ τους.
Στην πραγματικότητα, πρώτος έθεσε το θέμα της τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, με την οποία κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εσωκομματικές κάλπες, ζήτησε τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων. Τότε, ουδεμία αντίρρηση υπήρξε, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι η πρόταση πέρασε, όπως πέρασε και όλη η υπόλοιπη εισήγησή του, μεταξύ άλλων για εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, το αρμόδιο όργανο που ‘τρέχει’ τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, το θέμα επανέφερε ο Χάρης Δούκας, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα εκείνος και ζητώντας τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ, ώστε να γίνει και ένα μεταξύ των δύο φιναλίστ στον δεύτερο γύρο, και δηλώνοντας μάλιστα σύμφωνος σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ακόμα περισσότερων τηλεμαχιών. Με αυτά τα δεδομένα, πολύ δύσκολα θα φανταζόταν κανείς μία διαδικασία στην οποία δε θα υπάρξει τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων, με πολλούς μάλιστα να θέτουν από τώρα στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους και τους τρόπους διεξαγωγής του ώστε να μην είναι πολύ …αποστειρωμένη η όποια συζήτηση.
Την ίδια ώρα, στο ζήτημα που έχει αίφνης ανακύψει με την πρόβλεψη του καταστατικού του κόμματος, σύμφωνα με την οποία όσοι κατέχουν θέση πολιτικού χαρακτήρα στην Αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι, απάντησε χθες ο Χάρης Δούκας. Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Real FM, ο δήμαρχος Αθηναίων θύμισε ότι υπέβαλε υποψηφιότητα στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, ενώπιον του προέδρου, αλλά και πως ως τώρα θέμα ασυμβίβαστου, έθεταν στελέχη της κυβέρνησης για να τον πλήξουν. Αν κάποιος έχει τέτοιο ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ, είπε, τότε ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει είναι ο πρόεδρος του κόμματος…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.