ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Οι πολίτες βιώνουν χάος στις εφημερίες, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Αυτό που βιώνουν οι πολίτες «είναι οι ατελείωτες λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο, απογευματινά χειρουργεία που πληρώνουν από την τσέπη τους, εικόνες χάους στις εφημερίες, το κόστος για τον ασθενή να αυξάνεται διαρκώς, όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ», αναφέρει η Νέα Αριστερά με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Υπουργείο Υγείας.

Προσθέτει στο ίδιο πλαίσιο ότι αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι εξοντωτικές συνθήκες εργασίες, burnout, κατάρρευση, παραίτηση. «Ζουν και εργάζονται σε ένα ΕΣΥ που έχει 9.000 λιγότερους υγειονομικούς σήμερα σε σχέση με την αρχή διακυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019», αναφέρει.

Σχολιάζει δε ότι είναι «εύλογο» να πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός αφού οι δομές υγείας «ανακαινίζονται με πόρους Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να καταστούν εκμεταλλεύσιμες μέσω ΣΔΙΤ από τον ιδιωτικό τομέα».

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι «ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας απαιτεί ουσιαστική στήριξη, επένδυση από το κράτος, με γενναία ενίσχυση της χρηματοδότησης, απαιτεί 20.000 μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αυξήσεις στους μισθούς».

Σημειώνει ότι «το δημόσιο νοσοκομείο και η καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείες για όλους και όλες είναι δικαίωμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.