ΠΟΛΙΤΙΚΗ

9 χρόνια από το Δημοψήφισμα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού προδόθηκε από τις δυνάμεις που σήμερα καταρρέουν πολιτικά και εκλογικά

«Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015 είναι μία ιστορική, δημοκρατική παρακαταθήκη, που θυμίζει ότι ο Ελληνικός λαός, η κοινωνία μας, οι γενιές μας, δεν συμβιβάστηκαν ποτέ και δεν αποδέχτηκαν ποτέ τις πολιτικές που έκαναν τη χώρα μας, τη χώρα του “πάμε κι όπου βγει”» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το περιστύλιο της Βουλής, ανήμερα της 9ης Επετείου από το Δημοψήφισμα του 2015, «τη λαϊκή και δημοκρατική εντολή των πολιτών, η οποία καταπατήθηκε από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, από τη Νέα Δημοκρατία, από το ΠΑΣΟΚ, από τις τρεις εκείνες δυνάμεις που ανέστρεψαν, αντέστρεψαν, καταπάτησαν, παραβίασαν τη λαϊκή ετυμηγορία».

Η Ζωή υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό ότι οφείλει να σέβεται τη λαϊκή εντολή και να μην χαρακτηρίζει τραγέλαφο την ψήφο των πολιτών. «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα αναφέρθηκε στο Δημοψήφισμα λέγοντας ότι ήταν ένα "τραγελαφικό δημοψήφισμα" απαύγασμα ενός "κρεσέντο του λαϊκισμού". Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και οφείλει να σέβεται τη λαϊκή και δημοκρατική εντολή των πολιτών».

Τόνισε πως το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού προδόθηκε από τις δυνάμεις που σήμερα καταρρέουν πολιτικά και εκλογικά και κάλεσε τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν την αυτοκριτική τους και να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό γιατί ονόμαζαν «μεταρρυθμίσεις» τις πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκλεισε με ένα αίτημα: «Είναι επιτέλους καιρός να δοθούν στη δημοσιότητα τα Πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών που συγκλήθηκε στις 6 Ιουλίου 2015 και ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του πραξικοπήματος σε βάρος της λαϊκής εντολής. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι ειπώθηκε τότε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η Πλεύση Ελευθερίας ζητεί ιστορική αλήθεια και διαφάνεια. Είμαι εδώ, είμαστε εδώ και υπερασπιζόμαστε το ΟΧΙ των πολιτών σε κάθε αντιδημοκρατική πολιτική, υπερασπιζόμαστε την αξίωση των πολιτών για Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια οι Έλληνες είπαμε ένα μεγάλο, περήφανο ΌΧΙ, στο Δημοψήφισμα για τις ζωές μας. Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου του 2015 είναι μία ιστορική, δημοκρατική παρακαταθήκη, που θυμίζει ότι ο Ελληνικός λαός, η κοινωνία μας, οι γενιές μας, δεν συμβιβάστηκαν ποτέ και δεν αποδέχτηκαν ποτέ τις πολιτικές που έκαναν τη χώρα μας, τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει». Το περήφανο Όχι του Ελληνικού λαού προδόθηκε από τις δυνάμεις που σήμερα καταρρέουν πολιτικά και εκλογικά. Κι αυτό είναι ένα σημείο ελπίδας.

Η Πλεύση Ελευθερίας είναι εδώ για να υπερασπιστεί την ελπίδα του Ελληνικού λαού, το ΟΧΙ του στις πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα μας, για να υπερασπιστεί τη διεκδίκηση ενός κόσμου τέτοιου που τον αξίζουμε κι όχι ενός κόσμου κατεστραμμένου όπως τον οδήγησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα αναφέρθηκε στο Δημοψήφισμα λέγοντας ότι ήταν ένα "τραγελαφικό δημοψήφισμα" απαύγασμα ενός «κρεσέντο του λαϊκισμού». Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και οφείλει να σέβεται τη λαϊκή και δημοκρατική εντολή των πολιτών. Αυτή την εντολή που καταπατήθηκε το 2015 από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, από τη Νέα Δημοκρατία, από το ΠΑΣΟΚ, από τις τρεις εκείνες δυνάμεις που ανέστρεψαν, αντέστρεψαν, καταπάτησαν, παραβίασαν τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι η ώρα να κάνουν την αυτοκριτική τους, είναι η ώρα να εξηγήσουν γιατί ονόμαζαν «μεταρρυθμίσεις» τις πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, τις πολιτικές που έκαναν την Ελλάδα τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει». Τις πολιτικές της διαφθοράς, του ρουσφετιού, της απαξίωσης, της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, τις πολιτικές όλες αυτές που οδηγούν και σήμερα τους πολίτες να αντιδρούν, να διεκδικούν, να ονειρεύονται κάτι διαφορετικό.
Σας συνιστώ, κύριε Μητσοτάκη, να μην ξαναχρησιμοποιήσετε λοιδορίες για τη δημοκρατική εντολή του Ελληνικού λαού.

Κι ένα αίτημα της Πλεύσης Ελευθερίας: Είναι επιτέλους καιρός να δοθούν στη δημοσιότητα τα Πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών που συγκλήθηκε στις 6 Ιουλίου 2015 και ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του πραξικοπήματος σε βάρος της λαϊκής εντολής. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι ειπώθηκε τότε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η Πλεύση Ελευθερίας ζητεί ιστορική αλήθεια και διαφάνεια. Είμαι εδώ, είμαστε εδώ και υπερασπιζόμαστε το ΟΧΙ των πολιτών σε κάθε αντιδημοκρατική πολιτική, υπερασπιζόμαστε την αξίωση των πολιτών για Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.