ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθη ένας άνδρας για φωτιά εντός αλσυλλίου στην Αθήνα
Πυροσβεστική: 29 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνελήφθη, την Παρασκευή (13/9), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, ημεδαπός, για φωτιά εντός αλσυλλίου, επί της οδού Θεοδ. Δηλιγιάννη στον Δήμο Αθηναίων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Η υπόθεση του συλληφθέντος εκδικάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Σάββατο, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή καθώς και επιπλέον πρόστιμο 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 265 του Π.Κ. Σήμερα ο άνδρας οδηγήθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.
Επιπρόσθετα η Πυροσβεστική ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου σήμερα για πρόκληση πυρκαγιάς στην Κορινθία καθώς και την επιβολή διοικητικών προστίμων σε τρεις περιπτώσεις.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
- Συνελήφθη, σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κορίνθου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, προκαλώντας πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός υπαίθριου χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην θέση «Στανοτόπι», του Δήμου Βέλου Βόχας, στην Κορινθία και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Eισαγγελέας.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.546,88 Euro, σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ροδόπης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σκαλώματος, του Δήμου Αρριανών, στην Ροδόπη.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.875 Euro, σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Μελλισοχωρίου, του Δήμου Ωραιοκάστρου, στην Θεσσαλονίκη.
- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.687 Euro, χθες 15 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λεχαινών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Σίμιζα, του Δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...