ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αντετοκούνμπο: «Δούλεψα όλο το καλοκαίρι με τον κόουτς Σπανούλη στο σουτ»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός, σημείωσε 59 πόντους και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην νίκη με 127-120, στην παράταση, επί των Ντιτρόιτ Πίστονς το βράδυ της Τετάρτης. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο «Giannis» μίλησε για το ματς, ενώ επεσήμανε ότι το καλοκαίρι δούλεψε πολύ στο σουτ μέσης απόστασης με τον Βασίλη Σπανούλη και αυτό αποδίδει καρπούς σήμερα.
Συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο είπε:
«Ποτέ δεν φοβάμαι να πάω στις βολές, ακόμη και όταν είμαι άστοχος. Όταν όμως ευστοχείς και βάζεις και τα mid-range βρίσκεις καλύτερο ρυθμό. Πέρσι δεν εμπιστευόμουν πολύ το σουτ μέσης απόστασης και αυτό δεν με βοήθησε. Έβαλα νομίζω 33 ή 38 όλη τη σεζόν, κάτι τέτοιο, αλλά τώρα στα πρώτα 11 παιχνίδια έχω βάλει ήδη 28-29. Είναι κάτι στο οποίο δούλεψα όλο το καλοκαίρι με τον κόουτς Σπανούλη και έναν άλλον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζομαι τώρα (σ.σ. Καλαβρός). Νιώθω πλέον ότι μπορώ να τα βάλω αυτά τα σουτ, κάποιες μέρες θα μπουν, άλλες όχι», τόνισε.
Για το φάουλ που χρεώθηκε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και δεν στοίχισε στην ομάδα του αφού οι αντίπαλοι αστόχησαν και στις δύο βολές, είπε: «Δεν θέλω να πω τίποτα, για να μην τιμωρηθώ με πρόστιμο. Όταν οι Πίστονς έχασαν τις βολές και πήγαμε στην παράταση, είπαμε πως πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι».
Όσο για το αντιαθλητικό φάουλ του Αϊζέια Στιούαρτ που τον τράβηξε από τη φανέλα και αποβλήθηκε; «Δεν με πειράζει καθόλου. Έχω συνηθίσει από τα αδέρφια μου, να με χτυπάνε και να με ρίχνουν κάτω, ειδικά ο Θανάσης (γέλια). Το μόνο που είχα στο μυαλό ήταν να βάλω τις βολές. Όμως δεν ήταν μια μπασκετική κίνηση, ήταν επικίνδυνο, οι διαιτητές έπραξαν καλά και τον απέβαλαν. Αν γίνει σε μια εβδομάδα, μπορεί να χάσω την ψυχραιμία μου».
Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία της μητέρας του στο γήπεδο. «Από το 2014 που ήρθε στις ΗΠΑ, όποτε είναι εδώ έρχεται σε κάθε παιχνίδι, είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Την αγαπώ μέχρι θανάτου. Είμαι αυτός που είμαι εξαιτίας της και ό,τι κάνω, εντός κι εκτός γηπέδου, είναι για εκείνη».

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...