04/11/2024@15:15
Σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι.
Υλικά
2 φλ κουσκούς
100 γρ αμύγδαλο φιλέ
400 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/2 λεμόνι, χυμός
1 λεμόνι, ξύσμα
μια χούφτα δυόσμος, τεμαχισμένος
2 ρόδια σπόροι
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς, το οποίο καλύπτουμε με 2 φλ βραστό νερό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς για 5 λεπτά να μαλακώσει.
Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, περιχύνοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε.
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε να ροδίσει και να ψηθεί.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κουσκούς, τα αμύγδαλα, το ρόδι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με τόνο και ρεβίθια. Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου 540 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
Μια σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες χάρη στην κινόα, που θα λατρέψετε. Υλικά 350γρ. κινόα ή πλιγούρι 700γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ζεστό 250γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα (1 εκ. περίπου) 1 ματσάκι
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα φέτα-καρπούζι. Υλικά 3/4 - 1 φλ. τσ. καρπούζι, παγωμένο σε κύβους 1/4 φλ.τσ. φέτα, θρυμματισμένη ή σε κύβους 1/4 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 1/4 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο Εκτέλεση Βάζουμε το καρπούζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το περισσότερο
Μία εξαιρετική συνταγή για αβοκάντο γεμιστά με γαριδοσαλάτα. Υλικά 2 αβοκάντο 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 230 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες 1 φλ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα ½ φλ. καλαμπόκι ¼ φλ. γιαούρτι 1 λεμόνι, χυμός νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για ρεβίθια με λάχανο και σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά Για τα ρεβίθια: 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ 80 ml ελαιόλαδο 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά + 1 κ.γ. για γαρνιτούρα 1 κ.γ. κουρκουμά 1 κ.γ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και κινόα. Υλικά 1/3 κούπας κινόα 1 μέτρια γλυκοπατάτα 1 ½ κούπα ρεβίθια μαγειρεμένα, στραγγισμένα 1 κ.σ. τζίντζερ, πολτοποιημένο 1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το λευκό τους