ΕΛΛΑΔΑ
Χρ. Τριαντόπουλος: Ανακοίνωσε έργο 1,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της ακτογραμμής στην Αγ. Πελαγία

Τη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το έργο αποκατάστασης της ακτογραμμής της παραλίας της Αγίας Πελαγίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Μαλεβιζίου. Τον υφυπουργό συνόδευσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεχή στήριξη του υφυπουργού, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συνεργασία που ξεκίνησε αμέσως μετά τη θεομηνία και συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εν εξελίξει μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση (φράγματα ανάσχεσης) της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Παλαιοκάστρου, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για τη διαρκή υποστήριξή του, τον κ. Μάξιμο Σενετάκη, καθώς και τους Βουλευτές του νομού Ηρακλείου για τη συμβολή τους. Ο κ. Μποκέας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες του Δήμου για την άμεση ανταπόκριση στη σύνταξη των μελετών, την ωρίμανση αλλά και στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης.
Από την πλευρά του, ο κ. Τριαντόπουλος επισήμανε ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τις πληγείσες περιοχές. Εξήρε τη συστηματική δουλειά του Δήμου Μαλεβιζίου, επισημαίνοντας την άμεση προετοιμασία και ωριμότητα των μελετών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην ταχεία έγκριση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...