Neo

Γιατί ο Αποστολάκης θέλει… drones;

Καίτοι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, είναι ναύαρχος και όχι πτέραρχος, έχει εδραία άποψη για την επόμενη προμήθεια που θα έπρεπε να είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση στα εξοπλιστικά: ο Neo πληροφορείται ότι ο ναύαρχος -που τελεί στενός σύμβουλος και τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα- επισημαίνει σε όλους τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα έχει αμελήσει να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με drones, την ώρα που η Τουρκία ήδη συμπαράγει τα περίφημα «Μπαϊρακτάρ». Μάλιστα, πολλές από τις παραβιάσεις και τις παραβάσεις η Άγκυρα τις δρομολογεί με τα συγκεκριμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, με την Ελλάδα να αναγκάζεται να «σηκώνει» κανονικά μαχητικά για να τα αναχαιτίζει. Όμως, όπως εξηγεί ο Αποστολάκης στους συνομιλητές του, όταν το ωριαίο κόστος χρήσης για ένα μαχητικό αεροσκάφος μπορεί να φτάσει και τις 30.000 δολάρια, είναι πραγματικά σπατάλη δυνάμεων -και ρίσκο για τον εκάστοτε πιλότο που εμπλέκεται σε αερομαχίες με τα UAV- το να αναχαιτίζει με κανονικά αεροσκάφη τα τηλεκατευθυνόμενα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε ( πολύ αρκούντως πολιτικολογούντα πρώην δημόσιε λειτουργέ και πολυλογά , επάνω σε τέτοια λεπτά ζητήματα για την Αμυνα της χώρας μας μάλιστα ) Αποστολακη :

    γιατί δεν μας τα έλεγες αυτά οταν ήταν η δουλειά σου να το κανείς ή , να συμβουλεύεις τον άσχετο σου μέντορα Αλέξη Τσίπρα ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.