ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλαιοποιημένες επαρκώς οι τράπεζες

Αλ. Τουρκολιάς: Φυγή προς τα εμπρός

Την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία και να μετατρέψουμε τη σταθεροποίηση σε βιώσιμη ανάκαμψη υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολίας μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Αλ. Τουρκολιάς: Φυγή προς τα εμπρός

Ο κ. Τουρκολιάς σημείωσε ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες ενώ υπογράμμισε ότι η βελτίωση στο μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα έχει θετική επίδραση στις τράπεζες.

«Είναι υποχρέωσή μας», τόνισε, «να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για ταχεία μετακύλιση του οφέλους από την αποκατάσταση χρόνιων ανισορροπιών στην πραγματική οικονομία, στον άνεργο και την υγιή επιχειρηματικότητα. Δεν αναφέρομαι απλώς στη στενή έννοια του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τα όποια περιθώρια κοινωνικής πολιτικής αφήνει, αλλά στη δημιουργία του κατάλληλου εξωστρεφούς παραγωγικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε όταν τελικά εδραιωθεί η ανάπτυξη να βασίζεται σε γερά θεμέλια και να μεταφραστεί άμεσα σε κοινωνικό όφελος, καθώς και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που έχει καταβάλει η χώρα μας είναι πολύ μεγάλο για να λοξοδρομήσουμε ή να δειλιάσουμε. Η ώρα για το αποφασιστικό βήμα προς αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη φθάσει. Οι μάχες οπισθοφυλακών και τα κατάλοιπα πολύχρονων παθογενειών δεν είναι δυνατό να εκλείψουν εν μία νυκτί αλλά στόχος είναι να τεθούν έγκαιρα στο περιθώριο ώστε να μην καθυστερήσουν την πορεία προς το αύριο. Η ανατολή της "επόμενη μέρας" για τον τόπο έχει ήδη ξεκινήσει», υπογράμμισε ο κ. Τουρκολίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.