ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέζει η Τρόικα, αντιστέκεται η κυβέρνηση

Στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% ζήτησε η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο στη χθεσινή συνάντηση.

Στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή»,  η τρόικα έθεσε δύο ζητήματα στον τομέα της φορολογίας: Πρώτον, την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και δεύτερον, την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, καθώς αμφισβητεί ότι η μείωση απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο και θα επιμείνει επʼ αυτού.

Επίσης, η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ενδεχομένως η κυβέρνηση να θέσει εκ νέου το αίτημα, με αφορμή το γεγονός ότι οι έμμεσοι φόροι από τα καύσιμα (συνολικά) υστερούν έναντι των στόχων κατά 700-800 εκατ. τουλάχιστον. Ειδικά, δε, εάν αποδειχθεί ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λειτούργησε θετικά.

Σύμφωνα  με πληροφορίες στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο,  ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων θα παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των ελέγχων στο 10μηνο του έτους, τα ποσά που έχουν εισπραχθεί και τους τομείς που υστερεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα θα συζητηθεί το θέμα της 24ωρης λειτουργίας των τελωνείων, κυρίως εκείνων που βρίσκονται στα μεγάλα λιμάνια της χώρας και τα αεροδρόμια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.