ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών

Παραπομπή σε δίκη όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την παραπομπή στο εδώλιο όλων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος. Συνολικά ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη 70 άτομα.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κεφάλαιο της πρότασής τους - αποτελείται από 700 σελίδες - που αναλύει με νομικά επιχειρήματα τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ακόμα και όταν αυτή απέκτησε πολιτικό μανδύα.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Ντογιάκου, οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες επιβεβαιώθηκαν πλήρως από όλην την έρευνα.

Συνολικά κατηγορούνταν 85 μέλη της οργάνωσης, ωστόσο 15 εξ αυτών απηλλάγησαν καθώς θεωρήθηκε ότι ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά.

Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος»

Αναφορές για μικρής έκτασης περιστατικά γίνονται από την δεκαετία του 1980, όμως δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα. Από το 2008 η δράση της Χρυσής Αυγής έγινε πιο έντονη σε μία συλλογιστική «πας μη Έλλην βάρβαρος».

Φαίνεται ότι η ιεραρχία λειτουργούσε κανονικά με κορυφή τον Μιχαλολιάκο, υπαρχηγό τον Παππά, τρίτο τον Κασιδιάρη και ακολουθούν Παναγιώταρος και Γερμενής.

Ειδικά για την υπόθεση του Φύσσα αναφέρεται ότι ο Ρουπακιάς χτυπάει αφού είχε προηγηθεί δημιουργία κλίματος. Δηλαδή στέλεχος τηλεφωνεί μαζεύεται ένα τάγμα εφόδου, πάει στην καφετέρια και ειδοποιείται ο Ρουπακιάς, ο οποίος μαχαιρώνει τρεις φορές, αφού έχει προηγηθεί σύρραξη. Οι χρυσαυγίτες είχαν ήδη χτυπήσει τον Φύσσα και τους φίλους του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος.

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση εδώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.