ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο υπουργείο Εξωτερικών

Τι συζήτησαν στη δίωρη συνάντησή τους Παπανδρέου και Βενιζέλος

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς η ατζέντα ήταν μεγάλη και περιλάμβανε θέματα οικονομίας, διαπραγμάτευσης με την τρόικα, εθνικά ζητήματα καθώς και την πορεία του κινήματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά 14:00 και ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε μόλις από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου έλαβε χώρα.

venizelos b

Ο κ.Παπανδρέου είχε φτάσει στις 12:15 στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου τον υποδέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Γεια σου Βαγγέλη, τι κάνεις;», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός για να χαιρετήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προτού οι δύο άνδρες κατευθυνθούν προς τον καναπέ του γραφείου, για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την άφιξη του κ. Παπανδρέου εξήλθε του υπουργικού του γραφείου, προκειμένου να τον καλωσορίσει.

venizelos c

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τα εθνικά θέματα, μεταξύ αυτών και τις τουρκικές προκλήσεις. Αυτό όμως που απασχόλησε μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, ήταν ως αναμενόταν το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, καθώς και το ενδοπαραταξιακό μέτωπο που επιθυμεί να δημιουργήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, ερωτηθέντες για την συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και «παπανδρεϊκών» στελεχών στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους συζητήσεις δεν γίνονται μεταξύ των δύο, διαβεβαιώνοντας πάντως με νόημα ότι «ο πάγος έχει λιώσει» και πως η όλη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα…

venizelos

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

« Κάναμε μία μακρά συζήτηση για τα διεθνή, πολύ ενδιαφέρουσα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και κάναμε και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων», είπε, μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που όταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι «δεν μπήκαμε σε αυτά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη, τις οποίες και θα λάβουν υπόψη στην Χαριλάου Τρικούπη, ενώ έκανε λόγο για μία «πολύ φιλική και θετική» συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δηλώνοντας «ανοιχτός» και σε ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον κ.Παπανδρέου, θύμισε ότι αύριο συναντάται και με τον έτερο πρώην πρόεδρο του κόμματος Κώστα Σημίτη, αφήνοντας να εννοηθεί την πρόθεσή του για συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου.

Ερωτηθείς πάντως για τα ψηφοδέλτια, ο κ.Βενιζέλος απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016» και παραπέμποντας προς ώρας στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. k 15:42 20/11/2014

    Καλοσύνη του, τού Βαγκέλη νά ενημερώνει τούς δύο τέως, αλά λέω εγώ τώρα, ήταν ανάγκη η απλή αυτή συνάντηση νά γίνει στό γραφείο τού Βαγκέλη στό υπουργείο; Καί μάλιστα Μέ νταούλια και λαούτα, καθιερωμένες φωτογραφίες και τά συναφή;Τί τού είπε, τί άλλο συζητήσαν δηλαδή εχτός απο τήν γραμμή τής «ΠΔΠ» σέ ορισμένα Θέματα πού δέν μπορούσαν νά τό συζητήσουν στήν Συγκρού η σέ ένα εστιατόριο στήν Πλάκα; Πλήν καί εάν ο Βασγκέλης ήθελε νά τού δείξει τό´ γραφείο Του στό υπουργείο. Αυτό τό φορμέλ δέν τό καταλαβαίνω …
    … Και υπό αυτή τήν έννοια οί Αθηναίοι πρέπει νά προσέχουν γιατί γίνονται πολλές μυστήριες συναντήσεις σέ μυστήρια γραφεία καί νά τίς αξιολογεί αναλόγως…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.