ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατίθεται τροπολογία σήμερα

Παράταση στις 100 δόσεις για τις εφορίες έως τις 15 Ιουλίου - Για τα ταμεία μέχρι τις 31 Ιουλίου

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης προανήγγειλε το πρωί μια νέα παράταση για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι κατατίθεται τροπολογία σήμερα στη Βουλή για παράταση του διακανονισμού (έως και 100 δόσεις) των οφειλετών μέχρι τις 15 Ιουλίου. Αναφορικά με τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία παράταση δίνεται έως τις 31 Ιουλίου για όσους επιθυμούν τη ρύθμιση των χρεών τους προς αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου, και συγκεκριμένα έως τις 15 του μήνα για αυτούς που θέλουν να υπαχθούν στις 100 δόσεις για να εξοφλήσεις τις οφειλές τους στις εφορίες.

Εν τω μεταξύ, δεκτή έκανε την τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Ιουλίου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως σημείωσε ο υπουργός, η ρύθμιση έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα, τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό, όσο και σε εφορίες και δήμους από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων έληγε σήμερα.

«Όλα ανοιχτά» και στη διαπραγμάτευση

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

«Το αποτέλεσμα εξαρτάται εν πολλοίς από τον τρόπο με τον οποίο οι εταίροι μας θα αντιμετωπίσουν το ελληνικό ζήτημα», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «αν επιμείνουν σε μια καθαρά λογιστική προσέγγιση του θέματος τότε προφανώς θα κυριαρχήσει η απαισιοδοξία, αντίθετα αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιληφθούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μέρος της συνολικής εικόνας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος και η ενότητα είναι προαπαιτούμενο, τότε θα επικρατήσει αισιοδοξία για τη τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι διαβεβαιώσεις που ακούγονται από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων, ότι ένα πιθανό Grexit δεν θα δημιουργούσε προβλήματα τόσο στις οικονομίες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και στα τραπεζικά ιδρύματα, δεν ισχύουν και είναι μέρος της διαπραγμάτευσης. «Τόσο η Ελλάδα όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη, σε περίπτωση μιας αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας» -την οποία χαρακτήρισε απευκταία- «θα βρεθούν σε αχαρτογράφητα νερά» τόνισε. Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι αν δεν πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα δεν θα σημαίνει χρεοκοπία της χώρας μας, αλλά απλά θα καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή.

Αφησε ανοικτά το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψήφίσματος εάν δεν υπερψηφιστεί η συμφωνία από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι σε περίπτωση συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναποφασίσει και θα οδηγηθεί ενωμένος με κοινή άποψη στην τελική του απόφαση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.