ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε σινεμά;

Πάθος, πόθος και έγκλημα

Η κινηματογραφική εβδομάδα ανοίγει σήμερα με το αξιόλογο θρίλερ «Το Μπλε Δωμάτιο», αλλά και ενδιαφέρουσες ταινίες όπως «Ένα Μικρο Χάος», «Πως να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος», «Ο κ. Χολμς», «Χάρτινες Πόλεις» και «Ted 2».

ΤΟ ΜΠΛΕ ΔΩΜΑΤΙΟ

LA CHAMBRE BLEUE / THE BLUE ROOM Θρίλερ, Διάρκεια: 76'

Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαλρίκ
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Λέα Ντρουκέρ, Στεφανί Κλεό, Λοράν Πουατρενό

Ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά». Όταν ξαφνικά ο Ζουλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως;

Σφιχτοδεμένο και τεχνικά άψογο ψυχολογικό-ερωτικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ρυθμό και κομψότητα βασισμένο στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν. Αν και στερείται έντασης και πρωτοτυπίας, ειδικά στις σκηνές της αίθουσα του δικαστηρίου, τα ερωτηματικά του μυστηρίου αιωρούνται ανησυχητικά σε όλη την εξέλιξη της πλοκής.

 

 

chaosΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΑΟΣ
A LITTLE CHAOS Εποχής. Διάρκεια: 117'

Σκηνοθεσία: Άλαν Ρίκμαν
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Γουίνσλετ, Αλαν Ρίκμαν, Στάνλεϊ Τούτσι, Ελεν ΜακΚόρι

Μια κηπουρός - αρχιτέκτονας εξωτερικών χώρων, αναλαμβάνει να κατασκευάσει τους εντυπωσιακούς τεράστιους κήπους του παλατιού των Βερσαλλιών, μια πολύ σημαντική ανάθεση που θα την φέρει στο κέντρο των εξελίξεων του παλατιού, επί βασιλείας του Λουδοβίκου 14ου. Απέναντί της, ένας άσπονδος εχθρός της που βρίσκεται εκεί για να κάνει το έργο της όσο το δυνατόν πιο δύσκολο...

Χαλαρό ημι-ιστορικό ρομαντικό δράμα, σπασμωδικά συναρμολογημένο , με διόλου πειστική την αναχρονιστική φεμινιστική φαντασία της πρωταγωνίστριας η οποία δεν καταφέρνει να δημιουργήσει το αναμενόμενο μικρό χάος στην τάξη των Βερσαλλιών.

 


englishmanΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΑ ΣΑΝ ΕΓΓΛΕΖΟΣ
HOW TO MAKE LOVE LIKE AN ENGLISHMAN Κομεντί,. Διάρκεια: 100'

Σκηνοθεσία: Τομ Βον
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Αλμπα, Μπεν ΜακΚένζι, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ

Ο Ρίτσαρντ Χεγκ είναι ένας επιτυχημένος και παθιασμένος καθηγητής της ρομαντικής ποίησης του 18ου αιώνα, στο φημισμένο Trinity College του Κέιμπριτζ. Τα βράδια, ενδίδει στις προσωπικές του ρομαντικές φαντασιώσεις με μία σειρά από όμορφες προπτυχιακές φοιτήτριες. Ο πατέρας του, συνταξιούχος καθηγητής αγγλικών και ερωτύλος παγκόσμιας κλάσης στα νιάτα του – που εξακολουθεί να πιστεύει στον ελεύθερο έρωτα – τον έχει «διδάξει» καταλλήλως. Όμως ο Ρίτσαρντ ψάχνει για κάτι περισσότερο στις σχέσεις με το άλλο φύλο.

Όταν η Κέιτ, η ηλιοκαμένη, αθλητική, 25χρονη Αμερικανίδα φίλη του τού ανακοινώνει ότι είναι έγκυος, εκείνος ενθουσιάζεται με την προοπτική να γίνει πατέρας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ερωτευμένος με την Κέιτ, αλλά με την ετεροθαλή αδελφή της, την Ολίβια. Όμως αφότου γίνεται πατέρας μετακομίζει με τη Κέιτ στο Μαλιμπού για να μεγαλώσουν το γιο τους. Εκεί αντιμετωπίζει προβλήματα με την πράσινη κάρτα του και απευθύνεται σε ένα Μεξικανό δικηγόρο ειδικό σε θέματα ιθαγένειας, για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Απόλυτα Βρετανική ρομαντική κομεντί στο σοφιστικέ ύφος των προκλητικά παιχνιδιάρικων ταινιών των 70s με επίκεντρο τις ταλαιπωρίες ενός ώριμου άντρα που αρνείται να μεγαλώσει και να πάρει τα ρίσκα του στον έρωτα και την οικογένεια. πριν η ζωή τον προσπεράσει.

 


mrholmesΟ Κ. ΧΟΛΜΣ
MR. HOLMES Μυστηρίου. Διάρκεια: 104'

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον
Πρωταγωνιστούν: Ιαν ΜακΚέλεν, Μίλο Πάρκερ, Λόρα Λίνεϊ, Χέιτι Μόραχαν

Το 1947, ένας ηλικωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει στα 93 του χρόνια από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του, και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσες του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης- πριν να είναι αργά.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιτς Κάλιν «A Slight Trick of the Mind» η ταινία, περισσότερα καλαίσθητη παρά μελαγχολική διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ του μύθου και της τόσο αναξιόπιστης και εύπλαστης μνήμης. Το αίνιγμα που απαιτεί για τη λύση του τις δεξιότητες του υπερήλικου πλέον ντετέκτιβ είναι επουσιώδες μπροστά στην ανάγκη να συναρμολογήσει τα απομεινάρια του μακρινού, ένδοξου παρελθόντος του. Εξαιρετική ερμηνεία από τον 76χρονο Ιαν ΜακΚέλεν, που αποδίδει έξοχα το βαθύτερο τρόμο του Χολμς ότι το λαμπρό μυαλό του καταρρέει, υποκύπτοντας στην άνοια.

 


papertownsΧΑΡΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
PAPER TOWNS Κοινωνική, Διάρκεια: 109'

Σκηνοθεσία: Τζέικ Σράιερ
Πρωταγωνιστούν: Νατ Γουλφ, Κάρα Ντελεβίν, Χάλστον Σέιτζ

Ο Κουέντιν κάνει παρέα με την αινιγματική γειτόνισσά του, Μάργκο, η οποία αγαπάει τόσο πολύ τα μυστήρια που αποφασίζει να γίνει και η ίδια ένα μυστήριο. Μετά από μια ολονύχτια περιπέτεια στην πόλη τους, η Μάργκο ξαφνικά εξαφανίζεται -αφήνοντας πίσω της μυστηριώδη στοιχεία για να τα αποκρυπτογραφήσει ο Κουέντιν. Η έρευνα οδηγεί τον Κουέντιν και τους φίλους του σε μια συναρπαστική περιπέτεια...

Βασισμένη στο ομότιτλο best seller του Τζον Γκριν η ταινία δεν ανατρέπει όλα τα κλισέ του είδους των εφηβικών ρομάντζων. Ωστόσο σφύζει από κίνηση, χιούμορ και ενέργεια συνδυασμένες με μελαγχολικές στιγμές, υπαινιγμούς ωριμότητας και περιστασιακές απογοητεύσεις, σε μια διερευνητική προσπάθεια ξεδιπλώματος των πτυχών της ενηλικίωσης.

ted2TED 2
TED 2 Κωμωδία. , Διάρκεια: 115'

Σκηνοθεσία:Σεθ ΜακΦάρλαν
Πρωταγωνιστούν:Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Τζέσικα Μπαρθ, Μόργκαν Φρίμαν, Λίαμ Νίσον

Ο Τζον προσπαθεί να βοηθήσει τον λούτρινο «κεραυνοκολλητό» του όχι μόνο να παντρευτεί την σέξι «καλή» του, αλλά και να γίνει πατέρας. Μόνο που αυτό απαιτεί την αναγνώριση από το κράτος του Ted ως ατόμου με δικαιώματα
Η συνέχεια της διασκεδαστικής ταινίας «Ted» μοιάζει κουρασμένη προβλέψιμη και παραδόξως σοβαρή. Παρόλα αυτά αν εξαιρεθεί ένα βαρετό εικοσάλεπτο αργής πλοκής είναι εξίσου εξωφρενική και αλλόκοτη η πρώτη πετυχημένη συνταγή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.