ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Το μισθολογικό κούρεμα έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, εάν δεν υπάρξει ρύθμιση των δανείων του.

Με ανακοίνωσή της  η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου  να προωθηθούν ρυθμίσεις για το κούρεμα των δανείων που έχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Μάλιστα σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ, επισημαίνει πώς  «τα δάνεια που χορηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια ελήφθησαν από τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. υπό εντελώς διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όταν πήγαινε στα γκισέ των τραπεζών την καταιγίδα των μέτρων που θα έρχονταν από το 2009 και η οποία απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί έως τουλάχιστον το 2015. Κανείς επίσης δεν μπορούσε να προβλέψει πως θα βρεθεί άνεργος».

Λόγω των περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων τα δύο τελευταία χρόνια, η παρακράτηση που γίνεται από τους μισθούς για την αποπληρωμή δόσεων δανείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το 70% του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού. Αυτό έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών «να προχωρήσει εδώ και τώρα σε μέτρα ουσίας και να δώσει στους δανειολήπτες εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. χώρο να αναπνεύσουν».

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.