ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Το υπουργείο Παιδείας επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερωθεί απευθείας σχετικά με τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα.

«Καλή δύναμη, καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Η συνάντηση αυτή, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων και να μη δημιουργήσουμε κλίμα ανησυχίας στα παιδιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρυσι έδωσε η κόρη μου και έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία», δήλωσε ο κ. Πικραμμένος και ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, ενημέρωσε πως η κόρη του πέτυχε στις πολιτικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς το υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη, διαβεβαίωσε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις, κι αυτό είναι ενδεχόμενο να έχει προβληματίσει παιδιά και γονείς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά κι εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς γιατί κι εγώ ξέρω από εξετάσεις λόγω των δικών μου παιδιών. Βεβαίως τα παιδιά μου δεν είναι τόσο μικρά όσο του Πρωθυπουργού, τώρα πλέον είναι επαγγελματίες, αλλά γνωρίζω. Και διαβεβαιώνω γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι», τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου, η υπουργός απάντησε: «Εχουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίσαμε το θέμα των εκλογών, εντός της εξεταστικής περιόδου. Θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία».

Σε ερώτηση αν αυτό γίνεται για λόγους κόστους δεδομένου ότι αν ξεπεραστεί ο Ιούνιος θα πρέπει να καταβληθούν υπερωρίες η υπουργός απάντησε: «Αρα και αυτό είναι μία παράμετρος». Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή, διότι δεν μας περισσεύουν».

Σε ερώτηση αν θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα η υπουργός απάντησε: «Αυτό ναι, υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει. Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν».

 

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.